PANDEMIJA

Glumica uhapšena zbog partija u doba korone

Glumica i njen muž izjasnili su se krivima i dobili su novčanu kaznu te 14 dana društveno korisnog rada

Funke Akindele-Belo. Agencije

Avaz.ba

7.4.2020

Nigerijska glumica Funke Akindele-Belo (Bello) uhapšena je nakon što je suprugu priredila rođendansku zabavu za vrijeme socijalnog distanciranja u doba koronavirusaiako je i sama predvodila kampanju "Ostani kod kuće".

Suočila se s brojnim kritikama nakon što je njen muž u subotu objavio snimak s tuluma na Instagramu. Vijest o njihovoj zabavi izazvala je ogorčenje među Nigerijcima, koji kažu da njeni postupci narušavaju planove vlade za suzbijanje širenja koronavirusa u gradu, prenosi CNN. 

Zvijezdu s više od 10,4 miliona fanova na Instagramu, prozvali su i za licemjerje s obzirom na to da je bila glasna u kampanji koja je pozivala na socijalno distanciranje.

Par je uhapšen i jučer su se pojavili pred sudom zbog optužbi za kršenje uredbe o zaraznim bolestima savezne države Lagos. Izjasnili su se krivima i dobili su novčanu kaznu te 14 dana društveno korisnog rada. 

Akindele-Belo na Instagramu se izvinila nakon što se video pojavio online i objasnila kako je većina gostiju dio njenog produkcijskog tima koji se izolirao u njenom studiju dok rade na novom filmu.


Funke Akindele-Belo. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.