PANDEMIJA

Lepa Brena: Oči su mi crvene od plača

Pjesma je za mene oblik psihoterapije, lijek za dušu

Lepa Brena. Arhiv

Avaz.ba

8.4.2020

Lepa Brena (59) za vrijeme pandemije koronavirusa putem društvenih mreža fanovima upućuje riječi podrške i poručuje im neka ostanu u izolaciji kako bi spriječili širenje zaraze. Također je upriličila i koncert putem Instagrama iz svog doma u Beogradu.

- Pjesma je za mene oblik psihoterapije, lijek za dušu. Ovo je nešto za što mislim kako nam svima treba u ovim trenucima. Potreban nam je zdrav razum, dobra koncentracija, razgovor s prijateljima, stručni savjeti i velika podrška da izdržimo u izolaciji koja vrijedi za čitav svijet. Ovo je potpuno drugačiji stil života koji vodim trenutno. U ovakvim situacijama čovjek pronalazi sistem i način čime će se baviti, a mi smo počeli snimati jednu po jednu pjesmu. Snimili smo njih nekoliko te smo željeli vidjeti kako će ljudi reagirati. Snimat ćemo pjesme sve dok izolacija ne završi - objasnila je Brena za medije u Srbiji

Priznala je kako su joj neke riječi u pjesmama u ovoj situaciji bolne i teško zvuče.

-  Pjesme "Uđi slobodno" i "Pazi kome zavidiš" nisam snimila odjednom, jer sam se u nekim trenucima rasplakala. Morala sam pričekati da se malo smirim i popravim šminku kako mi se ne bi vidjele crvene oči - rekla je pjevačica. 

Lepa Brena. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.