MUZIČKA DIVA

Tereza Kesovija: Ljuta zbog nediscipline pojedinaca

Svi moraju pokazati zahvalnost

Nije strašljivica. ARHIV

Avaz.ba

9.4.2020

Legendarna pjevačica Tereza Kesovija (81) za hrvatske medije je ispričala kako joj u razdoblju pandemije koronavirusa izuzetno teško pada nedisciplina pojedinaca.

- Evo, nedavno sam vidjela na HRT-u slike s tržnice Dolac: dva starija gospodina nonšalantno šeću tržnicom s rukama na leđima. Ni maske ni rukavice, usput glasno pričaju i pljuckaju. Mladi novinar zaustavi jednog od njih pitanjem: Zašto nemate masku i rukavice?, na što ovaj prilično drsko odgovori: A zašto? Tko ste vi i čime se bavite da bih ja vama morao odgovoriti? Ima li itko komentar za takav primitivan odgovor? - rekla je Kesovija.

Ogorčena ponašanjem građana. ARHIV

Smatra kako krizni štabovi znojnih lica padaju s nogu od umora, ali ipak neumorno daju sve od sebe kako bi pružili sve potrebne informacije o zaštiti protiv virusa, dok se neki i dalje ne pridržavaju mjera. Poručila je kako bismo im svi trebali pokazati svoju zahvalnost upravo slijedeći njihove savjete.

Kaže kako će sve ovo proći, a na oporavak muzičara od trenutne situacije gleda pozitivno.

- Žrtava ima i bit će ih još, ali treba gledati s optimizmom na vrijeme koje dolazi. Eurosong će biti sljedeće godine i oko toga ne vidim dramu. Što se muzičara tiče, uvijek su bili snalažljivi, a vodeća imena će sigurno brže nadoknaditi propušteno - rekla je Tereza.


Smatra da ne treba gubiti optimizam. ARHIV

Dodala je kako će za svoje obožavaoce nešto izmisliti kako bi ih zabavila dok je u izolaciji.

- U redovitom sam kontaktu s fanovima na svojoj Instagram stranici pa će o svemu biti na vrijeme obaviješteni, a i njihovi savjeti će mi dobro doći - rekla je pjevačica. 

Nedavno je otkrila kako je preboljela gripu. Kad su je testirali na koronavirus, kaže, nije se bojala mogućeg pozitivnog nalaza jer po prirodi nije strašljivica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.