KRALJEVSKI PAR

Kejt Midlton i princ Vilijam razveselili djecu medicinskih radnika

Dočekani ručno izrađenim buketima cvijeća od šarenih papira

Vilijam i Kejt: Organizirali okupljanje na online kanalima. Agencije

Avaz.ba

9.4.2020

Vojvode od Kembridža, princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) odlučile su da daju doprinos u sklopu podrške onima koji to trenutno najviše zaslužuju zbog situacije izazvane koronavirusom. 

Iako je obavljanje kraljevskih dužnosti trenutno obustavljeno i nemoguće je napuštati svoj dom, vojvode su uspjele da, uprkos svemu, pokažu volju da pomognu na bilo kakav način. Zato su svoj novi kraljevski angažman obavili u sklopu virtuelnog poziva.

Organizirali su okupljanje na online kanalima za djecu čiji roditelji i dalje svakodnevno odlaze na posao i brinu se o zdravlju cijele nacije.

Djeca su ih dočekala na vezi s ručno izrađenim buketima cvijeća od šarenih papira, crtežima i porukama mira i ljubavi. 

Uzbuđenje je vidljivo u videu koji je u cijelosti objavljen za javnost na službenom Instagram profilu kraljevskog para. Vilijam i Kejt nisu skidali osmijeh s lica te su na ovaj način uveselili djecu britanskih medicinskih radnika, koji svakodnevno izlažu svoje zdravlje radi očuvanja tuđeg.

- Trudimo se da ostanemo pozitivni i djeci pružimo sve potrebno u ovim teškim vremenima. Svi su još dobro raspoloženi i koncentrirani uprkos svemu. Hvala vam od srca što ste od cijele zemlje odabrali baš nas i našu učionicu - poručila je na kraju razgovora učiteljica princu i vojvotkinji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.