HUMANITARNI RAD

Majkl Šin morao se vratiti glumi, jer je podijelio sav novac

Šokirao je fanove kada je objavio da se povlači iz svijeta glume

Šin: Sav svoj novac uložio. Agencije

Avaz.ba

10.4.2020

Glumac Majkl Šin (Michael Sheen) šokirao je godine fanove kad je još 2016. objavio da se povlači iz svijeta glume. Nakon toga se preselio u rodni Vels, posvetio se aktivizmu i humanitarnom radu te je čak organizirao i "Homeless World Cup" u Kardifu, za koji je dao dva miliona funti. No, ovaj 51-godišnjak ostao je bez novca, zbog čega se neplanirano morao vratiti u glumačke vode, prenosi "Female First".


- Samo osam mjeseci prije nego što je humanitarni događaj trebao početi, neko nas je prevario tako da sam imao dvije sedmice da se domognem novca i spasim stvar. Petstotinjak najranjivijih ljudi iz cijelog svijeta već je bilo na putu prema Kardifu, za takmičenje koje je moglo promijeniti njihove živote. Tako da sam sav svoj novac uložio u to. Kad sam ostao bez novca, morao sam se vratiti glumi kako bih zaradio. No, nije to loš posao, uživao sam - rekao je Šin.

Inače, Majkl je od 1993. do 2005. godine bio u vezi s glumicom Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale), s kojom ima 21-godišnju kćerku Lili (Lily). Od 2014. do 2018. bio je u vezi s američkom komičarkom Sarom Silverman (Sarah), a sa sadašnjom djevojkom En Lundberg (Anne), s kojom je u vezi godinu, ima šestomjesečnu kćerkicu Liru (Lyra).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.