BORBA PROTIV KORONE

Džordž i Amal Kluni donirali više od milion dolara

Veliki gest slavnog para

Amal i Džordž Kluni: Novac raspodijelili na nekoliko udruženja. Agencije

Avaz.ba

10.4.2020

Džordž Kluni (George Clooney) i njegova supruga Amal pridružili su se brojnim poznatim zvijezdama u borbi korona krize pomoću donacija. Holivudski par donirao je više od milion dolara.

Amerika je s više od 450.000 slučajeva zemlja s najvećim brojem zaraženih osoba, u kojoj je, ujedno, od koronavirusa umrlo više od 15.000 ljudi.

Klunijevi su, navodno, donirali po 250.000 dolara organizacijama "Motion Picture & Television Fund", koja nudi finansijsku pomoć oštećenima u filmskoj i televizijskoj industriji, "The SAG-AFTRA Fund", koja finansijski potpomaže osobe koje su ostale bez posla, te "Los Angeles Mayor’s Fund", koja medicinskim zalihama pomaže snabdjeti bolnice, osigurava obroke onima u izolaciji, pomaže beskućnicima i brine se o djeci porodica koje je zahvatio virus.


Amal i Džordž Kluni: Ispravljaju greške Tale Alamudin. Agencije

Holivudski par također je donirao 300.000 dolara humanitarnim udruženjima "The Lebanese Food Bank", koja osigurava obroke, udruženju "The National Health Service COVID-19 Appeal", koje pomaže zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, te udruženju "The Lombardo Italy Region", koje novac direktno prosljeđuje lokalnim bolnicama u Lombardiji, gdje Klunijevi posjeduju vikendicu.

Ovaj nesumnjivo veliki gest slavnog para uslijedila je nakon što je starija sestra Amal Kluni Tala Alamudin (Alamuddin) iznenadila svoje fanove i kupce kada je prije mjesec u svoju standardnu ponudu dizajnerskog brenda uvrstila novi asortiman "Le Masque", zaštitnih maskica za lice, koje je odlučila prodavati po cijeni od oko 50 KM po komadu.

Nije trebalo dugo da je javnost prozove, a mnogi vjeruju kako ovim humanitarnim potezom Klunijevi pokušavaju ispeglati njenu lošu i etički upitnu poslovnu odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.