EKSKLUZIVNI SERIJAL Folk zvijezda otkriva detalje incidenta u Bazelu, pijanog mladića svi su tukli

Đir sa Memom / Mile Kitić: Ja se osjećam kao Sarajlija gdje god da živim

Iako je duboko zašao u sedmu deceniju života, ne da se godinama te će, kaže, harati dok može

Avaz.ba

Opis: Đir sa Memom / Mile Kitić

Selma Mujić

Gost večerašnjeg izdanja ekskluzivnog serijala "Đir sa Memom" je pjevač narodne i folk muzike koji već decenijama kotira u samom vrhu estradne liste - Mile Kitić

Iako je duboko zašao u sedmu deceniju života, Mile se ne da godinama te uspješno već 48 godina prati kako modne, tako i muzičke trendove. Sam početak, kaže, nije bio lak. U điranju pjevač otkriva kako su izgledali njegovi seoski muzički dani s tamburaškim orkestrom te šta je bilo s njegovom nogometnom karijerom.

- Mi u Vogošći imamo takmičenje i ja pjevao pjesmu "U svijetu sam život ostavio" i počela priča kružiti, nema ni oca ni majke, došao sa sela, stvarno sam došao sa sela u jedan veliki grad i bilo se teško snaći, i bio je jedan Bratić, fudbaler Želje, i ja otpjevao i ide sljedeći takmičar, a on na binu došao, malo cugnuo, i kaže: "Ponovi je!", i vadi neke pare, i ja mu objasnim, ne može se ponoviti, ovo je takmičenje - prisjetio se Mile anegdote sa početka svoje karijere. 

  • Kitić se prisjetio anegdota sa početka karijere

    Kitić se prisjetio anegdota sa početka karijere

    Foto: Avaz


Pjevao je u najboljim lokalima u Sarajevu i ta se vremena, kaže, nikad ne mogu ponoviti. 

- Teško se bilo probiti, imaju tu i klanovi i svašta. Napravio sam dobar bend i najbolje lokale po Sarajevu sam radio - rekao je Mile. 

Kaže da je bio poželjan i među ženama. 

- Svakog dana sam po dvije-tri vodao - kaže pjevač. 

Iako je pobjeđivao na festivalima te dobro pjevao, dugo je, kaže, to radio samo u kafanama. U emisiji otkriva kako je došao do svojih prvih pjesama te kakvu je ulogu u njegovoj karijeri imala Hanka Paldum

  • Kitić otkrio detalje incidenta u Bazelu

    Kitić otkrio detalje incidenta u Bazelu

    Foto: Avaz


Vlasnik hita "Kraljica trotoara" otkriva i sudbinu ove pjesme, koja je sedam godina stajala u ladici kod Steve Simeunovića. 

- Niko je nije htio, Željko Šašić, Ljuba Aličić nisu je htjeli. Pa, i meni, kada je dao, ja sam rekao, to je pop pjesma, daj to Đorđetu Balaševiću - prisjetio se Mile. 

Obišao je, kaže, svaku zemlju u kojoj "ima naših ljudi", ali mu i sad nedostaje stara sarajevska atmosfera.

- Toliko je u Sarajevu bilo mangupa, pravih mangupa, i sad je. Onda, bilo je mnogo humora, zezanja, samo se gledalo ko će kome kakvu sprdnju napraviti, zezati se - ispričao je Mile.

Mile je otkrio i detalje incidenta na nastupu u Bazelu, kada mu je pijan gost zatražio pjesmu "Jedno stablo, dvije grane", a potom ga oborio s bine. Takvu neprijatnost, kaže, nikad nije doživio. Njegovu priču pogledajte u videu. 

Više o temi Đir sa Memom

NA VRH

Podijeli članak na