HOLIVUD

Glumica se razvela nakon 42 dana

Grejs i Taj krili i da su se vjenčali

Meril Strip i Grejs Gamer. Agencije

Avaz.ba

10.4.2020

Grejs Gamer (Grace Gummer), američka glumica i kćerka slavne Meril Strip (Meryl Streep), i službeno je predala zahtjev za razvod braka od muzičara Taja Straterna (Tay Strathairn).

Prema pisanju "US Weeklyja", 33-godišnja glumica i 39-godišnji klavijaturist u braku su proveli tek 42 dana. Par se vjenčao 10. juna 2019., a Gamer je sve okončala već 21. avgusta. Službeni zahtjev predala je sudu u Los Anđelesu  23. marta, navodeći kao razlog nepomirljive razlike. 

Gamer je poznata po ulogama u seriji "Mr. Robot" i "Extant", kao i u filmu "American Horror Story: Freak Show and The Newsroom". Godine 2019. pojavila se i u komediji "Standing Up, Falling Down".

Taj je klavijaturist koji se, također, pojavio u filmovima, i to u "Eight Men Out", "Lone Star" i "Hue". Inače je sin slavnog glumca Dejvida Straterna (David), koji je, zajedno s Grejsinom majkom Meril, glumio u filmu "The River Wild" iz 1994. godine, kada su se, zapravo, uskoro bivši supružnici i upoznali. Tada im je bilo samo 7, odnosno 13 godina. 

Ono što je u cijeloj priči najzanimljivije jeste to da par nikada nije javno objavio vijest da su u braku. To su čak uspjeli zatajiti sve do razvoda, a zajedno su u javnosti bili prvi put viđeni na jednoj od filmskih premijera Stivena Spilberga (Steven Spielberg) prije tri godine.

Grejs Gamer i Taj Stratern. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.