PANDEMIJA

Rita Vilson i Tom Henks: Kako smo se zarazili koronom

Rita nije mogla podnijeti da je neko dodiruje, izgubila je osjet mirisa i okusa, dok Tom nije imao tako izražene simptome

Tom Henks i Rita Vilson. Agencije

Avaz.ba

15.4.2020

Rita Vilson (Wilson) otkrila je kako je izgledala borba s koronavirusom nakon što su ona i suprug Tom Henks (Hanks) prije više od mjesec bili među prvim javnim osobama koje su otkrile da su pozitivne na koronavirus. Gostujući u emisiji "This Morning" na CBS-u, otkrila je šta smatra da je izvor njihove infekcije i neke od teških simptoma koji su obilježili njihovu dijagnozu. 

Rita je pojasnila da su njoj i Tomu rekli kako su istovremeno bili izloženi virusu iste osobe, ali da nisu znali gdje i kada se to dogodilo, jer niko od njihovih bliskih kontakata, saradnika ili porodice nije pozitivno testiran. 

- Australski dužnosnici kazali su nam kako vjeruju da smo se zarazili ili u Americi ili tokom putovanja u Australiju, gdje je Tom snimao film, a ja sam imala turneju kojom sam promovirala novi album - kazala je Rita.

U vrijeme dijagnoze, par je bio u Australiji najmanje sedam dana, a u toj zemlji je u to vrijeme zabilježeno samo 130 slučajeva bez kontakta. 

Rita je objasnila kako se osjećala veoma umorno, nelagodno i kako nije mogla podnijeti da je neko dodiruje. Izgubila je osjet mirisa i okusa. Tom nije imao tako izražene simptome.

Nakon što su 14 dana proveli u australskoj bolnici, par je prebačen u SAD, gdje su nastavili s izolacijom dok se nisu osjećali potpuno zdravo.

Rita je otkrila i kako im je rečeno da su sada imuni na koronavirus te su darovali krv u sklopu studije za razvijanje vakcine.

 

Tom Henks i Rita Vilson. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.