TRAGEDIJA

Hrvatski pjevač umro od korone: Kao da mu je staklo sjeklo pluća

Vratili smo se iz Austrije i Željko je dobio visoku temperaturu. Inače je imao astmu, a tad mu se pogoršalo disanje, rekla je Zvjezdana Lapec

Željko Lapec. Arhiv

Avaz.ba

16.4.2020

Hrvatski pjevač Željko Lapec tri i po sedmice borio se sa koronavirusom. Bitku je, nažalost, izgubio, a njegova supruga za medije u Hrvatskoj je govorila o tome kako su se svi u porodici zarazili i kroz kakve je nevolje prošao njen suprug.

Vratili smo se iz Austrije i Željko je dobio visoku temperaturu. Inače je imao astmu, a tad mu se pogoršalo disanje. Hitna ga je odvezla u bolnicu - rekla je Zvjezdana Lapec.

Željko je odmah stavljen na respirator. Dobio je sepsu, pa bolničku infekciju. Otkazali su mu, kaže, i bubrezi, te je stavljen na dijalizu. Ni u jednom trenutku nije ga mogla obići i sve informacije dobivala je od ljekara i medicinskih sestara. 

Priej mjesec posjetili su, kaže, sina Dominika, koji je kao konobar radio u Austriji. Simptomi su počeli da se javljaju kad su se vratili kući. Koronom je bila zaražena skoro cijela porodica. 

- Mama, svastika, kćerka, ja... Svi smo bili pozitivni. Sedam dana bila sam u bolnici i svi smo se izvukli, svi smo sad negativni. Sin je još u samoizolaciji. Jedino moj Željko nije uspio - priča neutješna Zvjezdana.

Amir Kazić Leo kaže da je Željko jedva pričao posljednji put kad su se čuli. 

- Govorio mi je da ima koronu, da osjeća kao da ga siječe staklo u plućima. Mislio sam da se šali sa mnom. Drugi dan mi se nije javio. Tad je već Hitna došla po njega - rekao je  Leo. 

Željko Lapec. RTL

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.