SCENA

Lepa Brena: 40 godina živjela sam u ludnici

Organizam mi je počeo naplaćivati sve što sam radila pogrešno

Lepa Brena i Boba Živojinović. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Lepa Brena dane u izolaciji provodi u svom domu sa suprugom Bobom Živojinovićem i sinovima Stefanom i Viktorom.

- Moja generacija je odgojena po izreci: red, rad i disciplina. Zato mi izolacija ne pada teško. Svjesna sam globalnog problema. Ovo je prilika da upoznamo jedni druge u kriznim trenucima, ali i da uvidimo kako smo odgajali djecu. Iskušenja su u životu velika i onaj ko ih dobro podnosi zna da svako ima početak, krizne momente, zaplet i katarzu - rekla je za Kurir. 

Istakla je kako posljednjih 20 godina nije bila posvećena sebi. 

- Ostala sam željna kuće, a kao racionalna osoba, u svemu tražim duhovni mir, ali i to da se svaki član moje porodice osjeća dobro, stabilno i sigurno. Fale mi prijatelji i publika, da ih sve zagrlim i kažem im koliko mi znače. Ali moramo biti strpljivi. Ovo je svojevrsno čišćenje nas samih, planete u ekološkom smislu, ali i vrijeme naznaka za neke velike promjene između svjetskih sila - smatra Brena. 

Priznale je da je uplašena za zdravlje svojih najmilijih te da im je nekoliko prijatelja oboljelo. 

- Viktor i Stefan su s nama, a Filip je sa svojom porodicom. Ipak, kada smo upućeni jedni na druge, situacija je delikatna. Srećom, živimo na velikom prostoru, svako ima svoj kutak, kuha kad hoće ili se bavi sportom - rekla je.

Kako tvrdi, nije joj dosadno i voli raditi po kući. 

Odmor mi je to što ne kupujem ništa jer sam zbog posla desetljećima bila u frci da nabavljam garderobu i šminku. U takvoj gužvi često sam jela bilo šta samo da ne budem gladna. Punih 40 godina živjela sam u ludnici i odgovara mi mir. Organizam mi je počeo naplaćivati sve što sam radila pogrešno, pa jedem samo kada sam gladna i izbjegavam meso - ispričala je pjevačica. 


Lepa Brena. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.