POPULARNOST SA SVRHOM

Svjetske zvijezde iz svojih domova održale veliki koncert

Među više od 100 izvođača bili su Lejdi Gaga , Pol Mekartni , legendarni "Stonesi"...

Avaz.ba

19.4.2020

Brojne svjetske zvijezde učestvovale su na koncertu "World: Together at Home", koji je posvećen zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije koronavirusa.

Među više od 100 izvođača bili su Lejdi  Gaga (Lady),  Pol Mekartni (Paul McCartney) i Bili Ajliš (Billie Ellish), koji su iz svojih domova pjevali pjesme za zdravstvene radnike, ali i cijeli svijet. Legendarni "Rolling Stonesi" su uspjeli svirati zajedno iako su bili na četiri različite lokacije. Koncert  je trajao osam sati, a sadržavao je i priče onih koji su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa. Upravo je zdravstvenim radnicima i bio posvećen ovaj koncert, a Lejdi Gaga ga je nazvala "ljubavnim pismom cijelom svijetu". On je odsvirala svoju verziju pjesme "Smile" Čarlija Čaplina (Charlie Chaplin).

Mekartni je poručio da su medicinari "istinski heroji" aktuelne krize. Prisjetio se svoje majke Meri (Mary), koja je bila medicinska sestra tokom Drugog svjetskog rata.

Koncert je organizirao pokret "Global Citizen" u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). 

Sva prikupljena sredstva od koncerta bit će ustupljena Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, a Lejdi Gaga je rekla da je ipak fokus na zabavi i porukama solidarnosti. 

Na koncertu je nastupila i američka pjevačica Andra Dej (Day), kao i zvijezda "One Directiona" Najl Horan (Niall). Džon Ledžend (Jon Legend) sa Semom Smitom (Sam Smith) izveo je obradu pjesme "Stand by Me" Bena E. Kinga.

"Rolling Stonesi" su odsvirali pjesmu "You Can't Always Get What You Want", dok je Rita Ora apelirala na ljude da ostanu u svojim kućama prije nego što je otpjevala pjesmu "I Will Never Let You Down".

Na koncertu su nastupili i Dženifer Lopez (Jennifer), Kit Urban (Keith), Stivi Vonder (Stevie Wonder) i drugi. Na koncu je publika čula Selin Dion (Celine), Lejdi Gagu, Andreu Bočelija (Bocelli) i Džona Ledženda udružene u numeru "The Prayer", prvobitno napisanu za film "Quast For Camelot" iz 1998. godine.

Koncert je bilo moguće gledati na Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu, kao i na najvećim američkim TV mrežama.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.