HOLIVUD

Premijera filma "Capone" upitna, ali će ipak biti dostupan na zahtjev

Od 12. maja bit će dostupan dva dana za gledanje na VOD-u

Hardi: U ulozi Al Kaponea. Agencije

Avaz.ba

20.4.2020

Prije devet godina Tomu Hardiju (Hardy) nije pošlo za rukom da odigra ozloglašenog mafijaša Al Kaponea (Al Capone) u filmu “Cicero”, koji je trebao snimiti Dejvid Jejts (David Yates), jer je projekt ugašen, ali reditelj Džoš Trenk (Josh Trank) dao je Hardiju drugu priliku.

Nedavno je izašao trejler u kojem britanski glumac izgleda neprepoznatljivo. Film “Fonzo” u međuvremenu su preimenovali u “Capone”, a premijera i dalje visi u zraku. Koronavirus je zaustavio cijeli svijet, pa tako i filmsku industriju. Ako sve bude u redu, može se očekivati u drugoj polovini ove godine. Dotad svi oni koji željno iščekuju ovaj film, kojem mnogi predviđaju uspjeh, moći će ga pogledati na internetu. Od 12. maja bit će dostupan dva dana za gledanje na VOD-u. Film se bavi Kaponeovim kasnijim godinama, kad nakon izlaska iz zatvora počinje patiti od poremećaja demencije. Osim Hardija, igraju zvijezde poput Meta Dilona (Matt Dillon), Linde Kardineli (Cardellini), Džeka Loudena (Jack Lowden) i Kajla Meklakana (Kyle MacLachlan).

Prošle godine reditelj Trenk objavio je prve kadrove sa snimanja filma. Fotografija "zamaskiranog" Hardija brzo se proširila društvenim mrežama, a većina njegovih fanova nije mogla ni povjerovati da je to uistinu on.

- Svaka čast na fenomenalnoj transformaciji u Kaponea, ja sam ga jedva uspjela prepoznati - samo je jedan od komentara šokiranih Tomovih fanova. 

- Nisam se drastično mijenjao za Kaponea kao što sam to napravio za ulogu Bejna (Bane) u filmu "The Dark Knight Rises". Čini mi se da sam tada ipak malo previše naštetio svome tijelu, pogotovo s debljanjem. Ako se opet sada krenem debljati, mislim da ću se raspasti kao kula karata - priznao je prije početka snimanja filma Hardi koji je po mišljenju mnogih jedan od najpoželjnijih glumaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.