RAZGOVOR

Haris Dubica: U izolaciji pripremam dokumentarac o "BH Fanaticosima"

Projekt s Džananom Musom najbolji je u mom životu

Haris Dubica. Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

21.4.2020

Haris Dubica, producent i reditelj porijeklom iz BiH s adresom u Švicarskoj, kaže nam da se stanje u ovoj zemlji, kad je riječ o pandemiji koronavirusa, polako poboljšava.


Krojim planove

- Prošle sedmice je prosjek broja zaraženih osoba po danu bio više od 1.000 ljudi. To je u prethodnoj sedmici opalo na 300 ljudi. Tako se 27. aprila otvaraju frizerski saloni te s radom počinju i druge branše koje se bave ljepotom. U zdravstenim institucijama opet će se vršiti operacije, a 11 maja otvaraju se škole, kao i radnje. Osmog juna otvaraju se muzeji i biblioteke te se ublažava zakon o okupljanju ljudi. U julu će se, vjerovatno, otvoriti kafići i restorani – kaže nam Dubica.


Planovi za budućnost

Vrijeme u izolaciji koristi da bi, kako kaže, krojio planove za budućnost.

- Kako radim na dokumentarcu o navijačkoj grupi “BH Fanaticos”, mnogo gledam sportske, kao i dokumentarce koji se bave drugim temama. Živim u istoj zgradi gdje su i moji roditelji, kao i brat i snaha tako da je ovo velika sreća. Ova situacija ima pozitivnih strana, a to je da se baš ima vremena za najbliže - dodaje Dubica.

Ističe da je projekt koji je finalizirao s Džananom Musom, sigurno jedan od najboljih u njegovom životu.


Bolestan rođak

Haris Dubica. Arhiva

- Željeli smo da uradimo nešto protiv ove krize zbog korone pa smo organizirali humanitarni online koncert, gdje smo sakupljali novac za najugroženije zdravstvene ustanove Bosne i Hercegovine. Emisija je trajala više od tri i po sata, a učestvovali su Miralem Pjanić, Halid Bešlić, Dženan Lončarević, Amel Tuka i još skoro 40 ličnosti – govori nam Dubica. 

Na koncu, kazao je da se nada da će svi inficirani koronavirusom ozdraviti.

- Nažalost, moj rođak, koji mi je i komšija, zarazio se zajedno s cijelom porodicom. Nadam se da će se ubrzo oporaviti – poručuje Dubica.


Ekipa za igrice

- U kontaktu sam s Dženanom Lončarevićem, a čujem se i s Damirom Džumhurom, Darkom Todorovićem i Rifetom Kapićem… Oni imaju ekipu na playstation igrici “Fifa” pa smo se dosta često čuli 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.