PANDEMIJA

Istina o koroni: Henksova žena je bla toliko loše da je puzala

Rita je gore prošla od mene. Imala je mnogo višu temperaturu i neke druge simptome

Tom Henks i Rita Vilson. Agencije

Avaz.ba

20.4.2020

Tom Henks (Hanks) i Rita Vilson (Wilson) među prvima su javno otkrili da su zaraženi koronavirusom, pa su ga tako prvi i preboljeli. Stoga ne čudi što iskustva borbe s bolešću koja Tom Henks i supruga R u javnosti izazivaju veliko zanimanje. 

Nedavno je glumac otkrio još detalja o njihovom liječenju od Covid-19, kazavši da je supruga Rita imala većih zdravstvenih problema s tom respiratornom bolešću. 

- Rita je gore prošla od mene. Imala je mnogo višu temperaturu i neke druge simptome. Izgubila je osjet okusa i mirisa - rekao je Henks.

Ritu su pratile i velike mučnine.

Bilo joj je toliko muka da je morala puzati po podu od kreveta do toaleta, trajalo je to neko vrijeme - otkrio je Tom. 

Dok su se zajedno borili protiv koronavirusa kojim su se zarazili na snimanju Henksovog filma, u javnost su puštali optimistične poruke, govorili kako im je dobro te da se za njih ne treba brinuti, no u stvarnosti ipak nije bilo toliko bezazleno.

Tom je za razliku od supruge imao lakše simptome, opisao ih je kao bol u tijelu i jaki umor. Bilo mu je iznimno teško obaviti i najjednostavnije vježbe. Opisao je kako bi ga medicinsko osoblje s čuđenjem gledalo kad bi im ispričao o svom neuspjelom pokušaju vježbanja.

Henks i Vilson oboje imaju 63 godine i još ne znaju kada su se i kako zarazili virusom u Australiji. Nakon što su ozdravili par se vratio u Los Anđeles, zatvorili su se u karantin na dvije sedmice te su i nakon toga u samoizolaciji u svom domu.

Tom Henks i Rita Vilson. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.