AUKCIJA

Gvinet Paltrou prodaje haljinu staru 20 godina

Novcem od kreacije želi pomoći naučnicima u pronalasku vakcine za koronavirus

Paltrou: Na aukciji prodaje haljinu "Calvin Klein" s kojom se 2000. pojavila na dodjeli Oskara. Agencije

Avaz.ba

20.4.2020

Kako bi pridonijela novčanim sredstvima u krizi koja je nastala zbog pandemije koronavirusa, glumica Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) napravit će aukciju i prodati kreaciju u kojoj je šetala crvenim tepihom prije 20 godina, pišu strani mediji. Na taj način želi pomoći onima kojima je to sada najpotrebnije.

Haljina koju želi prodati na aukciji je kreacija "Calvin Klein" s kojom se 2000. pojavila na dodjeli Oskara. Tada je sve oduševila svojom elegancijom i jednostavnom haljinom koja je naglasila njenu liniju. Sada novcem od unikatne dizajnerske haljine želi pomoći naučnicima u pronalasku vakcine za koronavirus.

Upravo ovu kreaciju odabrala je, kako kaže, jer joj se čini da je pravo vrijeme za to. Moda 90-ih se vratila na scenu i popularnija je nego ikad. 

Međutim ova gesta nije se svima svidjela. Mnogi njeni fanovi kritiziraju je da je ovo jako loš način pomoći u svjetskoj zdravstvenoj krizi.

- Ako želiš pomoći jednostavno pomozi, a ne traži novac za haljinu - glasio je jedan komentar na društvenim mrežama.

- U jednom intervjuu ranije izjavila je da joj je ovo najgora haljina koju je nosila, zato je i nudi. Doniraj novac, a ne haljinu koju više ne želiš nositi - poručili su joj fanovi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.