DRUŠTVENE MREŽE

Sotonistička crkva odgovorila na teorije zavjere o Lejdi Gagi

Ovo nema veze sa sotonizmom

Lejdi Gaga: Intrigira javnost. Agencije

Avaz.ba

22.4.2020

Lejdi Gagu (Lady) već su i prije povezivali s masonima, iluminatima i sotonističkom crkvom, a čini se kako teorijama zavjere o ovoj pjevačici još nije došao kraj.

Korisnik Twittera Tomi G. (Tommy G.) objavio je na toj društvenoj mreži poduži status u kojem je nabrajao argumente za koje misli da dokazuju da je Gaga dio sotonističke crkve.

- Gaga je đavolja marioneta kojoj je CIA isprala mozak. Pretvorili su je u ljudskog robota. Svi njeni nastupi i spotovi sadrže mnoštvo sotonističkih simbola. Savršeni je primjer gotovo svake poznate osobe koju kontroliraju illuminati: ima mentalnih problema, zlostavljali su je kao dijete, suicidalna je i žrtvuje u čast sotoni - napisao je Tomi i dodao da se njena muzika prodaje naivnoj djeci koja su također korak od samoubistva pa ih je lakše kontrolirati.

Njegova objava izazvala je raspravu na internetu, a ubrzo se povodom svega navedenog oglasila i sama sotonistička crkva na Twitter profilu, koji je navodno njihov službeni glasnik.

- Potrebno je tri sekunde da se na Googleu sazna kako ovi primjeri nemaju veze sa sotonizmom pa nećemo trošiti tvoje vrijeme da bismo ti u 20 dijelova objasnili zašto te ovo čini neukim teoretičarem zavjere - napisali su na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.