PLAVE OČI

Amber Luk: Instagram model s najviše tetovaža šokira javnost

Ono po čemu se ona razlikuje od ostalih tetoviranih ljepotica su njene oči

Luk: Tetovaže platila 30.000 funti. Instagram

Avaz.ba

22.4.2020

Amber Luk (Luke) Instagram je model koji je pažnju javnosti i pratioce dobio zahvaljujući svojim tetovažama.

Amber je na tetovaže koje krase njeno tijelo i lice potrošila 30.000 funti dosad, ali ono po čemu se ona razlikuje od ostalih tetoviranih ljepotica su njene oči.

Priznala je da je pokušala počiniti samoubistvo 15 puta prije nego što je napokon naučila voljeti sebe - svojim prihvatanjem direktno povezanim s njenim umjetničkim djelima.

Amber je iz Novog južnog Velsa u Australiji, a prvu tetovažu je napravila sa 16 godina i kaže da se osjećala "kao kod kuće".

- U početku sam željela znati kakav je osjećaj - žudjela sam za tim iako nisam imala pojma kakav je osjećaj. Jednom kada je igla prodrla u moju kožu, osjećala sam se kao kod kuće - rekla je ona. 

Amber kaže da je najbolnija i najopasnija tetovaža bila kada je istetovirarala svoje beonjače. Naime, Amber je umalo oslijepjela nakon tetoviranja beonjača u plavo. Lekcija koju je tada naučila ipak je nije spriječila da nastavi s tetoviranjem svog tijela. 

 - Oči su mi prouzrokovale neizmjernu bol, ali vrijede. Svakog jutra kad se probudim i pogledam se u ogledalo, moje oči me čine sretnom jer je plava apsolutna moja omiljena boja - istakla je Luk.

Uprkos ljubavi prema boji, Amber - koja sebe naziva "bijelim zmajem plavih očiju" - privremeno je zaslijepila nakon što je tetovaža bila gotova.

- Ne mogu vam ni opisati kakav je osjećaj, najbolje što vam mogu pružiti je kad je očna jabučica probijena tintom, osjećala se kao da je (umjetnik za tetoviranje) zgrabio 10 komada čaše i utrljao mi ih u oko.

Luk: Prije tetoviranja. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.