ZVIJEZDE

Vesna Zmijanac za "Avaz": Htjela sam se preseliti u Sarajevo

To ne možete nikome ni objasniti, toliko je to bilo ljubavi. Mi smo se, brate, voljeli, kaže Vesna

Vesna Zmijanac. Arhiv

Piše: L. S. R./Avaz.ba

22.4.2020

Vesna Zmijanac (63) vrijeme pandemije koronavirusa provodi na selu, na svojoj Bukulji. Kaže, Beograd joj kao biznis centar. Ode da završi poslove koje ima i vrati se.

- Budem dan-dva i onda trčim svojoj kući. Tamo mi je divno. To mi je dom - kaže Zmijanac za "Avaz".


Vesna Zmijanac. Arhiv

Seks-simbol

Mnogo posla ima oko kuće i kaže da joj tamo uopće nije dosadno. Što se tiče koronavirusa, kaže da je nije strah, ali je zbog njega odgodila dva rasprodana koncerta u beogradskom Sava centru.

- Prolongirali smo ih za jesen i niko nije želio vratiti kartu - kaže nam Vesna. 

Ona je uvijek važila za jednu od najboljih pjevačica na ovim prostorima. U bivšoj Jugoslaviji bila je neprikosnoveni seks-simbol, ali je uvijek izbjegavala da živi "zvjezdani život". Priznaje nam da je za Sarajevo vežu najljepše uspomene. S velikom bh. zvijezdom Dinom Merlinom snimila je megahit "Kad zamirišu jorgovani".

- Dino i ja čujemo se ponekad. Kad prođe on kroz Beograd ili kad krene negdje ovim putem, javi se - kaže nam Vesna. 

Sjećajući se nekadašnjeg života, kaže da je to bilo neuporedivo s ovim sada.

- Bilo je lijepo druženje. Ovi mladi nikada neće znati šta je to. Bile su to turneje sa 20-30 pjevača, družimo se, "zaginemo"... To je bio život neuporediv s ovim sada. To ne možete nikome ni objasniti, toliko je to bilo ljubavi. Mi smo se, brate, voljeli - ističe Vesna.

Za Sarajevo je vežu divne uspomene.

- Htjela sam u jednom momentu da dođem da živim u Sarajevo. Ja sam Sarajevo toliko voljela. Punila sam tri Skenderije pa mi je ona bila mala, pa smo, onda, punili Zetru. Bilo je tu i lijepih kafana "Kod Čolpe" pa na Ilidži... Sva moja sjećanja na Sarajevo su divna i na sve moje kolege iz Sarajeva koje ja mnogo volim, od Enesa Begovića, Šerifa Konjevića, Šemse Suljaković pa redom... Mnogo sam voljela Sarajevo - naglašava Zmijanac. 


Mlade kolege

Vesna Zmijanac. Arhiv

Dok je na selu, kaže da joj društvo baš i ne nedostaje, jer sada ima internet. 

- Ranije, kad ostaneš nekoliko dana sam, nije ti prijatno, ali otkad ima ovaj internet, danima mogu da budem sama, pratim sve, vidim sve i nije mi dosadno. A i u kontaktu sam sa mladim kolegama. Ćumuramo... Tu su Milan Stanković, Slavko Banjac, Milica Pavlović... - govori nam Zmijanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.