IZ IZOLACIJE

Brano Likić: Kreativnost spašava od loših misli

Ovo što se događa ozbiljna je stvar, koja nam govori koliko smo ranjivi kao ljudska rasa

Brano Likić. Arhiva

Piše: Avaz.ba

24.4.2020

Brano Likić (66), legenda i pionir sarajevske pop-rok škole i čovjek koji stoji iza mnogih velikih muzičkih karijera, danas adresu stanovanja ima u Minhenu.


U studiju

Kao i dosta ljudi širom svijeta, Brano je u vrijeme panademije koronavirusa uglavnom u svoja četiri zida, ali se u ovoj situaciji veoma dobro snalazi.

- Izolacija mi ne pada teško. S druge strane, ovdje u Minhenu, gdje ja živim, nisu tako kruta pravila kao u Bosni i Hercegovini. Možete izlaziti, ići u kupovinu, šetati ili voziti bicikl – kaže Likić za „Avaz“.

Ipak, postoji i nešto što mu nedostaje.

- Pošto ja većinu vremena provodim u studiju, to je već jedna vrsta izolacije. Nedostaju mi djeca, unuci, da navrate, jer posjete nisu dozvoljene. Ali komuniciramo putem interneta. Kreativnost spašava od loših misli. Ovo je vrijeme za kreativne – naglašava Likić.


Izvući pouku

- Ovo što se događa ozbiljna je stvar, koja nam govori koliko smo ranjivi kao ljudska rasa. Iz ovoga treba izvući poruku, treba kažem, ali da li je svijest čovjeka dostigla taj nivo, u to nisam sto posto siguran – zaključuje Likić.

Sarajevo je moj grad

Brano LIkić. Arhiva

 Sarajevo je moj grad i ja ne mogu bez njega. Moji prijatelji su tamo. Bio je tu i rat, ali niko od mojih prijatelja me nije razočarao. Mi smo isti kakvi smo bili i prije i ta sarajevska priča je jedinstvena. Sarajlije su čudne, imaju drugačiji humor. Kad sretnem Sarajliju u svijetu, to je najveća radost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.