I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

U pripremi film o Vitni Hjuston: Pjevačicini nasljednici sarađuju na projektu

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, bila je ženski vokal s najviše nagrada

Hjuston: Igrala u filmovima "Tjelohranitelj" i "Svećenikova supruga". Arhiv

Avaz.ba

25.4.2020

Rediteljica Stela Megi (Stella Meghie) priprema film o životu američke pjevačice Vitni Hjuston (Whitney Houston), saopćio je portparol rediteljice potvrdivši vijest koju prenose lokalni mediji u SAD.

Film "I Wanna Dance With Somebody" bit će snimljen u koprodukciji Entonija Mekartena (Antony McCarten), koji je napisao i scenarij. Nasljednici pjevačice, koja je umrla 2012. godine, dali su saglasnost za film i sarađuju na tom projektu. 

Vitni Hjuston (49) pronađena je mrtva u kadi jedne hotelske sobe 2012. godine. Njena smrt okarakterizirana je kao nesretan slučaj i posljedica davljenja, a navedeno je da su tome doprinijeli srčano oboljenje i kokain. 

Pjevačica je izdala 15 studijskih albuma, a prema Ginisovoj knjizi rekorda, bila je ženski vokal s najviše nagrada, među kojima dvije nagrade Emi, šest Gremija i 30 nagrada Bilbord.

Prodala je više od 200 miliona albuma i singlova širom svijeta i igrala u filmovima "Tjelohranitelj" s Kevinom Kostnerom (Costner) i u ostvarenju "Svećenikova supruga".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.