GREŠKA

Popularna pjevačica odbila ulogu pa se pokajala

Pročitala sam scenarij i odbacila ga, rekla je Simpson

Simpson: Pročitala sam scenarij i odbacila ga. Agencije

Avaz.ba

25.4.2020

Sada već kultni film "Notebook" ljubavna je priča o čovjeku koji svoju suprugu, koja boluje od demencije, pokušava da povrati tako što će joj pričati kako su se upoznali i zavoljeli. Glumci Rajan Gosling (Ryan) i Rejčel Mekadams (Rachel McAdams) rasplakali su i one najjače, ali skoro niko nije znao da Rejčel nija bila prvi izbor reditelja.

Pjevačica Džesika Simpson (Jessica) napisala je memoare u kojima je otkrila sve o svom propalom, prvom braku, problemima tokom nastupa i činjenici da je trebalo da glumi u "Notebooku".

Upravo ovo posljednje šokiralo je sve pratioce plavokose pjevačice, ali i fanove filma.

Razlog tome je što reditelj nije htio da izbaci strastvenu scenu.

- Pročitala sam scenarij i odbacila ga, jer producenti i reditelj nisu htjeli da popuste i izbace scenu seksa. S Rajanom Goslingom - napisala je, sada već svjesna greške Džesika. 

Njena je odluka, očito, postala još teža zahvaljujući tome što je Džesika bila zaljubljena u Goslinga još od devedesetih, kada je bila na audiciji za "The Mickey Mouse Club". 

- Film bi bio s Rajanom Goslingom, od svih ljudi, s njim - napisala je. 

Film je, na kraju, pogledala u prilično teškom trenutku u svom životu, jer se tada nalazila usred razvoda sa svojim tadašnjim suprugom Nikom Lačijem (Nick Lachey).

- O, Bože, pomislila sam, najromantičniji film na svijetu, a ja napuštam Nika. Film je bio skoro na svakom ekranu, a mene su preplavili osjećaji želeći da imam onu veliku ljubav koja će trajati zauvijek - napisala je Džesika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.