KREATIVNI PROJEKT

"Zoster" i Hornsman Coyote oživjeli "Sve čega nema"

esprijekorna melodija iz domova muzičara uz aranžman Adisa Sirbubala, za tekst i muziku je zaslužan Mario Knezović, a video je snimio Nikola Galić

Avaz.ba

26.4.2020

Legendarna mostarska grupa "Zoster" udružila je snage sa beogradskim muzičarem Nemanjom Kojićem alias Hornsman Coyote i fanovima u novom ruhu predstavili hit iz 2007. godine "Sve čega nema".

Ovo je prvi karantinski projekt udruženih snaga muzičara iz Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega i Beograda. Naime, pjesma s kojom je grupa "Zoster" počinjala svoje nastupe "Sve čega nema" oživjela je u izolaciji i dobila nešto malo drugačiji reggae zvuk.

Ono što također privlači pažnju je i veoma neobičan spot koji zapravo oslikava trenutno stanje stvaranja svih muzičkih i drugih umjetničkih djela putem modernih tehnologija. S obzirom na to da su telefoni muzičara prikazani nalaze u ostavi s hranom time se šalje poruka da smo svi u kućama i čekamo bolje dane da ponovo imamo mir, sreću, ljubav, prijateljstvo, radost i zdravlje sve ono o čemu ova popularna grupa pjeva.

-Rastopit će se svijet i postati lava, nećeš znati gdje ti je rep, gdje ti je glava. Izgubit će se trag našeg postojanja, uzalud je sve što čovjek sanja...", dio je pjesme koja ustvari upravo ovakvim stihovima opisuje stanje u kojem se trenutno svijet nalazi zbog pandemije.

Besprijekorna melodija iz domova muzičara uz aranžman Adisa Sirbubala, za tekst i muziku je zaslužan Mario Knezović, a video je snimio Nikola Galić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.