SVE ZA LJEPOTU

Lana Jurčević otkrila kako za 10 minuta otklanja podočnjake

Jednostavan i besplatan trik koji daje isti rezultat kao i skupe kremice i slični preparati

Avaz.ba

27.4.2020

View this post on Instagram

PODOČNJACIIII 😩😩 Mali, veliki, a pogotovo tamni - Oni svakako ukazuju na stanje organizma i mnogo je razloga zašto se pojavljuju, ali evo jedan mali savjet koji mozda nekima i pomogne. Kava sadrži mnogo kofeina, vitalni sastojak koji podmlađuje kožu i potiče svjetliji izgled kože. Kofein ne samo da može posvijetliti vašu kožu nego može biti odlična maska za podočnjake. Dodajte kavu u prokuhanu vodu, nek se ohladi, da bude mlaka. Natopite blazinice (izrežite ih po pola) i ostavite 10 min. Ponovite 2-3 puta tjedno. Ako želite bogatiju formulu: Pomiješajte jednu žličicu kave s jednom žlicom meda i uljem vitamina E. Umočite blazinice u vašu masku za podočnjake i stavite na svako oko. Sretnooo!!! AKO IMATE SVOJE KUĆNE RECEPTE ili svoja videa koja bi mogla biti korisna, šaljite nam da objavimo! Tu smo da si pomažemo medusobno ❤️ Ako vam je ovaj video bio koristan, ostavite nam komentar 🥰

A post shared by La PIEL (@la_piel) on

Lana Jurčević dane provodi u karantinu, poput većine ljudi na svijetu, a odlučila je slobodne dane iskoristiti za njegu svoje kože. Nedavno je podijelila jedan od svojih omiljenih trikova za možda i najčešći ženski problem.

Naime, ona je na Instagramu snimila kratak video na kojem pokazuje kako otklanja podočnjake, a riječ je o jednostavnom i besplatnom triku koji daje isti rezultat kao i skupe kremice i slični preparati.

- Mali, veliki, a pogotovo tamni. Oni svakako ukazuju na stanje organizma i mnogo je razloga zašto se pojavljuju, ali evo jedan mali savjet koji možda nekima i pomogne. Kafa sadrži mnogo kofeina, vitalni sastojak koji podmlađuje kožu i potiče svjetliji izgled kože. Kofein ne samo da može posvijetliti vašu kožu nego može biti odlična maska za podočnjake - savjetuje hrvatska pjevačica.

Ova ljepotica objasnila je da kafu trebate dodati u prokuhalu vodu, a kada se malo ohladi, njome natopite tufere (koje ste prethodno prepolovili) i ostavite ih da stoje 10 minuta na podočnjacima. Ovaj postupak ponovite 2 ili 3 puta sedmično.

Lana je dodala i recept za sve koji žele bogatiju, hranjiviju formulu:

- Pomiješajte jednu kašičicu kafe s jednom kašikom meda i uljem vitamina E. Umočite tufere u masku za podočnjake i stavite na svako oko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.