ISKUSTVO

Anđelina Džoli: Nemoguće je biti savršen roditelj

Posljednje četiri godine u sudskom procesu oko starateljstva s bivšim suprugom Bred Pitom

Džoli sa djecom: Djeca žude da pomognu svojim roditeljima. Agencije

Avaz.ba

28.4.2020

U novom izdanju priloga o roditeljstvu magazina "Time", glumica Anđelina Džoli (Angelina Jolie) govorila je i svom iskustvu s djecom. Majka šestero djece otkrila je da se dugo trudila biti savršen roditelj, a laknulo joj je tek kada je shvatila da je to jednostavno nije moguće postići . 

Već godinama glumica uspješno balansira između brojnih roditeljskih obaveza koje zahtijevaju njeni brojni nasljednici te glumačke karijere u Holivudu.

Džoli posljednje četiri godine u sudskom procesu oko starateljstva s bivšim suprugom Bred Pitom (Brad Pitt), progovorila o roditeljskoj ulozi i svemu što je zaključila u jeku pandemije koronavirusa.

Džoli sa djecom: Oni su moj centar. Agencije

- U ovom trenutku pandemije, moje su misli uz sve roditelje, majke i očeve koji su kući sa svojom djecom. Nadam se da svi uspijevaju ostati pozitivni, smireni i da sve rade s mnogo ljubavi. Jedna stvar koja je meni pomogla je spoznaja da nije moguće biti savršen roditelj. Ono što je najzanimljivije, je činjenica da vaša djeca ni ne žele da budete savršeni. Jedino što od vas žele je iskrenost. Najbitnije je da se ne prestanete truditi. Što više im date prostora da zablistaju tamo gdje ste vi slabi, to će ih učiniti snažnijim ljudima - poručila je Džoli.

Objasnila je kako djeca žude da pomognu svojim roditeljima te da ih u tome ne treba sputavati. 

- Na kraju je zapravo najbitniji taj tim koji stvorite. Na neki način djeca odgajaju i nas, rastemo zajedno s njima - rekla je Anđelina.

Džoli sa djecom: Sjeća se dana kada je odlučila postati roditelj. Agencije

Zgodna glumica prisjetila se svog prvog majčinskog iskustva, kada je 2002. usvojila dječaka Medoksa (Maddoxa) iz Kambodže. 

- Sjećam se dana kada sam odlučila da želim postati roditelj. Nije bilo teško svu ljubav usmjeriti prema tom malenom biću i posvetiti se nečem što je puno bitnije od mog života - rekla je.

Zaključila je kako je najteže bilo shvatiti da je od sada odgovorna za jedno živo biće i da se do ostatka života treba truditi pružiti mu sve potrebno.

- Sve svoje snove od tada sam stavila po strani. Djeca su postala moj centar. Bila je to jedna nova vještina koju je trebalo savladati - iskrena je Džoli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.