HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

Detalji života Džesike Albe koje malo ko zna

Borila se s anoreksijom, jer je bila opterećena svojom težinom

Alba: I nakon velikog uspjeha i dalje skromna. Agencije

Avaz.ba

29.4.2020

Američka glumica Džesika Alba (Jessica) proslavila je 39. rođendan, a neke detalje iz njenog života malo ko zna. 

Sa 11 godina nagovorila je majku da je odvede na takmičenje u glumi na Beverli Hilsu, gde je pobjedila i dobila prvu nagradu, odnosno besplatne časove glume.  Uskoro je pronašla svog agenta, a sa 13 godina dobila je prvu ulogu u filmu "Kamp za nigdje". Alba se pojavila i u nekoliko reklama, među kojima su bile i one za popularni "Nintendo" i odjeću "J. C. Penney". 

Džesika se nije uobrazila kada je postala poznata širom svijeta zbog filmova "Honey", "Fantastična četvorka" i "Dan zaljubljenih".

2011. godine pokrenula je i firmu "The Honest Company", koja se bavi proizvodnjom dječjih pelena i kozmetike, a istakla je da je rođenje njene kćerke Onor (Honor) inspirisalo na to. Samo godinu dana kasnije zbog svoje firme je nominovana za najmoćniju ženu godine. Alba je istakla da joj u pokretanju i rastu firme nije pomogla njena slava, već naporan rad.

- Puno ljudi mogu biti zvijezde, ne morate imati neki talenat da biste to bili. Važnija je odlična ideja - rekla je glumica.

Vrijednost kompanije 2017. godine je procjenjena na milijardu dolara, a te iste godine se suočila i s dvije tužbe zbog pronalaska buđi na dječijim, vlažnim maramicama. Nagodbe su postignute van suda.

Svojevremeno je nudila časove glume kako bi sakupila novac za istraživanje AIDS-a. 

Otac joj je radio u vojsci, pa se često selila s roditeljima i mlađim bratom Džošuom (Joshua), koji je također glumac. Džesika je šokirala javnost početkom 2000-ih kada je priznala da se borila s anoreksijom jer je bila opterećena svojom težinom.

- Mnoge djevojke su patile od takvih poremećaja, i ja sam, nažalost, jedna od njih - ispričala je.

Džesika je jedna od rijetkih holivudskih glumica koje ne pristaju na golotinju u filmovima. U akcijskom trileru "Machete" iz 2010. postojala je golišava scena, ali je glumica objasnila da je njen donji veš uklonjen kompjuterski. Alba uvijek u svojim ugovorima ima deo koji ističe da se neće skidati do kraja.  Glumica se 2006. godine sukobila i s poznatim časopisom "Playboy". Urednici su htjeli da iskoriste njenu fotografiju na naslovnoj strani, ali nisu dobili njeno dopuštenje, pa im je zaprijetila tužbom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.