GODIŠNJICE

Princ Vilijam i Kejt Midlton slave devet godina ljubavi

Dobili su troje djece, princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luisa

Kejt Midlton i princ Vilijam: Imaju troje djece. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

29.4.2020

Princ Vilijam (William, 37) i Kejt Midlton (Kate Middleton, 38) vjenčali su se 29. aprila 2011. godine. Povodom devete godišnjice braka, na njihovom zvaničnom profilu na Instagramu osvanula je fotografija s vjenčanja.

Njihov zavjet na vječnu ljubav pratio je cijeli svijet, a i danas jednako privlače pažnju. Na vjenčanju u Vestminsterskoj opatiji bilo je 1.900 zvanica, među kojima i mnogo poznatih ličnosti poput Dejvida (David) i Viktorije Bekam (Victoria Beckham), Eltona Džona (John) i drugih pripadnika kraljevskih porodica širom svijeta.

Za devet godina braka dobili su troje djece, princa Džordža, princezu Šarlot (Charlotte) i princa Luisa (Louis). Vojvotkinja od Kembridža priznala je u januaru ove godine da princ Vilijam ne želi da ima više djece, uprkos tome što ona razmišlja o toj opciji.


Princ Vilijam i Kejt Midlton: Njihovo vjenčanje pratio je cijeli svijet. Agencije

Nakon dodjele BAFTA nagrada ove godine, kada su Kejt i Vilijam djelovali udaljeno, špekuliralo se o tome da su njihovi odnosi nakon toliko godina braka zahladnjeli, ali ubrzo su glasine nestale.

U međuvremenu se njegov brat princ Hari (Harry) sa svojom suprugom Megan Markl (Meghan Markle) odrekao kraljevskih dužnosti i napustio kraljevsku porodicu te su sve kraljicine buduće nade usmjerene prema Kejt i Vilijamu.

Kejt i Vilijam sreli su se 2001. godine na univerzitetu u Škotskoj. Detalje njihovog prvog susreta objavio je magazin "People" u scenariju za kratak film o njihovoj vezi koji je prikazan na dan vjenčanja.

Udajom za Vilijama Kejt je dobila titulu vojvotkinje od Kembridža. Nakon kratkotrajnih sukoba s kraljicom Elizabetom (Elizabeth) zbog slobodnijeg stila odijevanja, Kejt je postala "žena za primjer" - omiljena na dvoru, utjecajna na modnom polju i omiljena među Britancima, iako ne i najpopularnija među članovima britanske kraljevske porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.