PLAVA KRV

Žena iz sjene na kraljevskom dvoru: Završila je kurs samoodbrane

Maria Boralo ne dopušta pravljenje nereda i glupiranje.

Maria Boralo. Agencije

Avaz.ba

6.5.2020

Kraljevski par Kejt Midlton (Kate Middleton)i princ Vilijam (William) godinama imaju jednu od najboljih dadilja. Njeno je ime Maria Boralo (Borrallo) i jedna je od najpoznatijih britanskih dadilja, a Kejt i Vilijam angažovali su je kada je Džordž imao osam mjeseci. Od tog dana ona živi u palati Kensington i sa kraljevskom porodicom odlazi na putovanja, ali njena je prisutnost vrlo diskretna. 

- Ne dopušta pravljenje nereda i glupiranje. Postoje stroga večernja pravila kojih se moraju držati pre spavanja, a u želji da im podstiče apetit, svakih nekoliko dana dobijaju novu hranu na meniju - objasnio je stučnjak Luis Heren (Lois) za "The Sun". 

Također, većina igre mora se odvijati van kuće bez obzira na vremenske prilike, a ona uključuje vožnje biciklima, igranje sa psima i u vrtu.


Princ Vilijam i Kejt Midlton. Agencije

- Ako lagano pada kiša, svejedno će ih izvesti napolje u prikladnoj odeći - otkrila je Luis, a onda dodala da djeca uče uz tradicionalne igre i zabavu, a da o vremenu provedenom ispred ekrana odlučuju samo roditelji, a to je nešto što im ne pada lako, pogotovo Vilijamu koji je to i sam priznao u skorijim intervjuima.

Kraljevska porodica Mariju doživljava kao članicu porodice, a ona i Kejt su navodno jako bliske. Obučena je da se u određenim situacijama ponaša i kao obezbeđenje, završila je kurs samoodbrane, a govori i šest jezika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.