RAMAZANSKA SJEĆANJA

Husref Musemić: Radost mi je bilo čekati da se upale kandilji i da kažem roditeljima da je vrijeme iftara

Ne postim, ali pridržavam se svih normi, rekao nam je Musemić

Musemić: U Janji gdje sam rođen i odrastao bile su dvije džamije. Agencije

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

8.5.2020

Nogometni stručnjak Husref Musemić govorio je za „Avaz“ o mjesecu ramazanu, prisjetio se djetinjstva u Janji i priznao da su mu izolacija i vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa pomalo dosadili.

- Odužilo se vala. Trebat će nam vremena da se vratimo u normalu. Ali, što se kaže, živa glava sve može – iskren je Musemić.

Ramazan je za legendu FK Sarajeva poseban mjesec, ali ne posti iz zdravstvenih razloga.

Musemić: Moji rahmetli roditelji bili su veliki vjernici. Agencije

- Moram piti svoju terapiju. A normalno, sve ostalo poštujem i nikada ne bih došao u situaciju da narušim bilo šta što je sveto tokom ovog mjeseca. Moji rahmetli roditelji bili su veliki vjernici i to je nama, djeci, ostalo uklesano da poštujemo tradiciju. Znači, ne postim, ali pridržavam se svih normi - rekao nam je Musemić.

Prisjetio se i ramazana iz djetinjstva u njegovoj rodnoj Janji.

- U Janji, gdje sam rođen i odrastao, bile su dvije džamije. Ja sam bio zadužen da čekam kada će se upaliti kandilji i da javim roditeljima. Da je vrijeme iftara. Imao sam osam-devet godina i sjećam se toga. Roditelji su sjedili i čekali da im ja kažem da je ezan, da su se upalili kandilji i da mogu početi s iftarom. To je bila ona dječija radost, čuje se ezan, lijepi čin... Roditelji su mi bili veliki vjernici, radili su i postili svaki ramazan – kazao je Musemić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.