INTERVJU

Tarik Filipović: "Pretposljednja večera" je satira o hrvatskim predsjednicima

Punica je trenutno kod nas, ona posti i supruga joj “pravi društvo” nekoliko dana

Tarik Filipović. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić - Ramović / Avaz.ba

9.5.2020

Tarik Filipović (48) sretan je što se ograničenja donesena zbog pandemije koronavirusa lagano ukidaju i što se život vraća u normalu. U karantinu je glumac i TV zvijezda pripremio zanimljive stvari, koje bi brzo mogle ugledati svjetlost dana.

U intervjuu za „Avaz“ Zeničanin sa zagrebačkom adresom otkrio je šta priprema, kada se kviz „Tko želi biti milijunaš“ ponovo počinje snimati te kako se u domu Filipovića obilježava ramazan.


Kraj sezone

Šta se dešava s „Milijunašem“?

- Kviz „Tko želi biti milijunaš“ snima se sljedeće sedmice. U četvrtak je bila reprizna emisija, jer nije još donesen zakon za više od pet ljudi u studiju. A poslije ponedjeljka ćemo moći imati četiri igrača u studiju bez publike i umjesto džoker publike imat ćemo zamjenski džoker. I snimat ćemo samo četiri emisije, da završimo ovu sezonu. Tako je bilo i planirano.

Kakvi su Vaši planovi sada, kada se život lagano vraća u normalu? 


- Što se tiče karantina, uspio sam završiti neke stvari koje nisam uspijevao ranije. Završio sam tekst „Pretposljednja večera“. To je tekst koji smo napisali Ivica Ivanišević i ja, to je satira kakve dugo nije bilo o hrvatskim predsjednicima. Završavam svoju monodramu „Doktor za one stvari“, koja bi već ovog ljeta trebala krenuti na turneju i to bi trebalo biti top. Moj filmski scenarij također završavam, to je neka druga, treća ruka. Poslao sam ga nekim kolegama glumcima i režiserima da pogledaju.


Bosanske televizije

Ko bi mogao režirati film?

- Znam šta hoću dobiti od tog filma, ali uzeo bih sigurno nekog režisera, ipak se ja ne bavim režijom. Ja bih bio asistent i mentor, a režiser bi bio neko s kim sam na istim valnim dužinama, da to možemo provesti u djelo. Film govori o pravoj ekipi koja je odlučila snimiti film...

Kako protječe ramazan u Vašem domu?

- U mojoj kući se to uvijek poštovalo. Ne postimo svi, ali svi to poštujemo.  Punica je trenutno kod nas, ona posti i supruga joj “pravi društvo” nekoliko dana. Ima neko ozračje, tu su i bosanske televizije, da se gleda ramazanski program, tako da ima atmosfere

Tarik Filipović. Arhiva

Čudni su mi iftari za hiljade ljudi

- Prije su ramazani bili iskreniji, nježniji, topliji. To je neki moj dojam. Sjećam se osjećaja kada bismo išli na iftar mojoj rahmetli majki. Sve je bilo intimnije, ne kažem da toga nema i danas. Iftari su bili u krugu porodice i najuže rodbine, nije bilo iftara za hiljade ljudi, to mi je strano i čudno. Veoma sam druželjubiv, ali to ne razumijem – kaže Filipović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.