HIT-SERIJA

Feđa Isović: Ne pada nam na pamet da radimo bez Mustafe Nadarevića

Mislim da će Mustafa biti dobro. Svi smo veoma optimistični, i mi i on

Mustafa Nadarević s kolegama iz serije. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

10.5.2020

Nakon što se legendarni Mustafa Nadarević (77) u petak javio iz Zagreba na telefonski poziv „Avaza“ te nam kazao da je još u bolnici i da ne zna kada bi mogao izaći, publika megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan“ zapitala se kada je realan povratak Izeta Fazlinovića na male ekrane.


Životna bitka

Nadarević je u januaru objelodanio da mu je dijagnosticirana zloćudna bolest pluća i otad on bije životnu bitku. Doduše, tokom februara su iz ekipe „Lud, zbunjen, normalan“ poručili da se njegovo stanje popravilo i početkom marta Nadarević je stigao u Sarajevo da bi nastavio snimanje serije, no korona je prekinula te planove.  Kako popuštaju mjere donesene zbog pandemije koronavirusa, tako se i razmišlja o nastavku snimanja „Lud, zbunjen, normalan“.


- Ne pada nam na pamet da radimo „Lud, zbunjen, normalan“ bez Mustafe Nadarevića. To nismo nikada razmatrali niti ćemo razmatrati - odlučan je scenarista serije Feđa Isović.

Govoreći o terminu nastavka snimanja serije, Isović kaže da to zavisi od više faktora.


Feđa Isović. Arhiva

Bez sekiracije

- Mi smo negdje u nekoj grupi, malo prije kafića... Sačekat ćemo da vidimo kako će se stvari razvijati. Ja mislim da ćemo nastaviti ili ubrzo ili ćemo čekati jesen, zavisi od nekih okolnosti - dodaje Isović. 

Popularni scenarista na kraju poručuje:

- Mislim da će Mustafa biti dobro. Svi smo veoma optimistični, i mi i on. Tako da to nije nešto što nas pretjerano sekira.

Ne zavisi od mene

- Ja sam nekoliko puta završavao „Lud, zbunjen, normalan“, ali sam shvatio da to ne zavisi od mene, zavisi samo od publike. Publika još pokazuje interes, mi smo potpisali ugovor za nove sezone, gledat ćemo da to završimo. Hoće li publika još tražiti, to ćemo vidjeti. Uglavnom sam se pomirio s tim da to ne zavisi od mene - kaže Isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.