SVIJET SLAVNIH

Anđelina Đoli: Majčina smrt me promijenila

Afera njenog oca Džona Vojta (Jon Voight), kaže Anđelina, promijenila je životne ciljeve njene majke i uništila snove o porodičnom životu

Anđelina Đoli. Arhiv

Avaz.ba

11.5.2020

"New York Times" je povodom Majčinog dana objavio emotivan članak, koji je slavna glumica Anđelina Đoli (Angelina Jolie) posvetila svojoj pokojnoj majci Maršelin Bertnar (Marcheline Bertard). Umrla je umrla 2007. godine nakon što joj je dijagnosticiran rak jajnika i dojke, a Đoli u članku otkriva kako je majčina smrt utjecala na nju.

- Majku sam izgubila u tridesetim godinama i kad se osvrnem, mogu vidjeti kako me njena smrt promijenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo iznutra. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti neko otrgne zaštitni pokrivač - kazala je Đoli.

Afera njenog oca Džona Vojta (Jon Voight), kaže Anđelina, promijenila je životne ciljeve njene majke i uništila snove o porodičnom životu. 

- Kad se zatekla u situaciji da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje djece s bivšim suprugom, slavnom osobom koja će ostaviti dugu sjenu na njen život, izblijedjeli su snovi da će postati glumica. Ali još je voljela biti majkom - rekla je Đoli.



Anđelina Đoli. Arhiv

Nekoliko godina nakon majčine smrti slavna glumica je napravila na desnoj ruci malu tetovažu slova "W" kao uspomenu na pjesmu Stonesa "Winter" koju joj je majka pjevala kao djetetu.

- Kako je 'W' blijedjelo na mojoj ruci, tako je nestajao osjećaj doma i zaštite. Život je donio mnoge zaokrete. Imala sam vlastiti gubitak i vidjela da život kreće u drugom smjeru. Boljelo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boljeti - napisala je Anđelina.

Potom je dodala:

- Na Majčin dan mislim i na majke izbjeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka je započela s obećanjem da će učiniti sve što može kako bi zaštitila svoje dijete, žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Kad su poražene i ušutkane, neke su stvari još tragičnije - napisala je Đoli.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.