RAMAZANSKA SJEĆANJA

Razija Mujanović: Najljepše mi je bilo kada se otac vrati s teravije i donese nam lubenicu

Imala sam ozbiljnih problema s kičmom. Nisam smjela da se krećem, ali sada se dobro osjećam, izjavila je legendarna košarkašica

Mujanović: Ne osjećam više istu radost ramazana. Facebook

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

11.5.2020

Razija Mujanović, naša najuspješnija i najtrofejnija sportašica svih vremena, ramazan provodi u Sarajevu. Govoreći za „Avaz“, otkrila je da je najljepša ramazanska sjećanja vežu za djetinjstvo.

- Dijete sam porodice gdje su se ramazani obilježavali. Moji roditelji i majka mog oca postili su svaki ramazan. Najljepše mi je bilo kada se otac vrati s teravije. Pogotovo kada je ramazan bio ljeti, pa nam donese veliku lubenicu. Onda svi zajedno sjedimo i pričamo o svemu. To su neki lijepi događaji, koji su mi još svježi, kao da je bilo jučer. A prošlo je više od 30 godina. Baklava je bila obavezna za svaki Bajram i tradicionalna bosanska jela – prisjetila se Mujanović.

Sada je, kako kaže, sve drugačije, s obzirom i na trenutnu situaciju, a i otkad joj roditelji nisu živi.

- Iskreno, ne osjećam više istu radost ramazana otkako su mi roditelji umrli. Možda ja to više ne obavljam onako kako bih trebala, ali to je život i porodica je raštrkana na sve strane svijeta. Sada se okupimo kod najstarijeg brata i tako obilježavamo Bajram – iskrena je Mujanović.


Mujanović: Ne može se ni do sutra planirati, takva nam je situacij. Facebook

Dodaje da ne vjeruje da će se ove godine porodica okupiti.

- Ne može se ni do sutra planirati, takva nam je situacija. Samo se treba prilagoditi. Ja sam od prvog dana počela da se pridržavam pravila zbog koronavirusa, i dan-danas se pridržavam iako su mjere malo ublažene. Pridržavam se zbog sebe i, naravno, ostalih. Moj karantin je počeo dosta prije, tako da mi ovo nije teško palo. Imala sam ozbiljnih problema s kičmom. Nisam smjela da se krećem, ali sada se dobro osjećam – izjavila je legendarna košarkašica.

Osvrnula se i na košarku.

- Sva takmičenja koja smo pripremali s mlađim reprezentacijama su otkazana. Isto tako smo bili planirali turnir za seniorsku reprezentaciju. Trebala je biti početkom juna, gledat ćemo kako će mjere popuštati pa možda u avgustu neki turnir napravimo, da bismo bili spremni za novembar i nastavak kvalifikacija. I godina da se izgubi, to se može nadoknaditi, zdravlje je ipak na prvom mjestu – zaključila je Mujanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.