PLAVA KRV

Princ Čarls otkrio svoje omiljeno jelo

Jaje na oko sa sirom, špinatom i cherry paradajz nešto su bez čega princ ne može zamisliti svoj život i zato je rado pokazao kako mu taj obrok spremaju njegovi kuhari

Princ Čarls: Veliki gurman. Agencije

Avaz.ba

12.5.2020


O prehrambenim navikama budućeg britanskog kralja, princa Čarlsa (Charles)već se pisalo u svjetskim medijima, a sada je otkriveno šta prvorođeni sin kraljice Elizabete (Elizabeth) posebno voli vidjeti na svom tanjiru.

Princ Čarls izuzetno je veliki gurman, a to se moglo primijetiti na njegovim brojnim javnim angažmanima u sklopu kojih je vralo rado kušao neke od delicija širom svijeta.

Nedavno je njegov dugogodišnji kuhar otkrio kakve su mu prehrambene navike i što voli doručkovati, ručati i večerati. Osim toga kuhar je kazao da princ pazi šta jede, a to se između ostalog vidi i u njegovu izgledu i vitalnosti.

No jedna je namirnica princu Čarlsu posebno draga, a to je sada otkriveno u posljednjoj službenoj objavi njegovog Instagram profila.

Naime, pod profilom Clarence House, pod kojim se svakodnevno objavljuju važne informacije vezane uz angažmane princa Čarlsa, osvanula je gastro fotografija uz riječi:


Vojvotkinja Kamila i princ Čarls. Agencije

-Jedna od onih stvari koja nam svima stvara ugodu i užitak je hrana. Izuzetno je tužno da u krizi koja je zahvatila našu zemlju, stradava i jedna od tih radosti - britanski sir.

Objašnjeno je da princ čini sve kako bi podupreo male britanske proizvođače sira.

-Britanskim proizvođačima sira potrebna je naša podrška u ovo doba velike nesigurnosti, a svi mi možemo pomoći na najjednostavniji način. Kupovinom dajete važan doprinos održavanju tih malih preduzeća u pokretu tokom prevladavajuće krize - pozvao je 71-godišnji princ javnost.

Osim toga princ je otkrio jedan od svojih omiljenih recepata sa sirom.

Jaje na oko sa sirom, špinatom i cherry paradajz nešto su bez čega princ ne može zamisliti svoj život i zato je rado pokazao kako mu taj obrok spremaju njegovi kuhari.

Osim toga vojvotkinja Kamila (Camilla)jednom je prilikom također potvrdila da njen suprug naprosto obožava sir, kazavši da mu je svako jelo bolje kada u njega dodaju sir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.