VOLJENE I SLAVNE

Ovo su žene najbogatijih muškaraca na svijetu

Loren Povel Džobs, udovica Stiva Džobsa, također je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć imigrantima i socijalnoj pravdi te zaštiti okoliša

Zakerberg sa suprugom i djecom. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

18.5.2020

Bogati i slavni muškarci uz sebe vole da imaju i pametne i zgodne supruge. No, ljubav ne pita. Donosimo vam listu ovih sretnih gospođa.



Mark Zakerberg i Prisila Čen. Agencije

Prisila Čen (Priscilla Chan, 35) supruga je osnivača Facebooka, Marka Zakerberga (Zuckerberg, 35). Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gdje su zajedno studirali. Zakerberg je, po njenim riječima, ispočetka bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao da bi radije bio s njom na sastanku nego davao ispite.


Vjenčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Prisila je po zanimanju pedijatrica, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug donirali su preko 1,6 milijardi dolara raznim udruženima koje se bave obrazovanjem, znanošću i brigom za zdravlje djece.






Stiv Džobs i Loren Povel Džobs. Agencije

Loren Povel Džobs (Laurene Powell Jobs, 56), udovica Stiva (Steve) Džobsa, također je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć imigrantima i socijalnoj pravdi te zaštiti okoliša. Posebno brine za djecu koja iz finansijskih razloga ne mogu priuštiti fakultet. Ona i Stiv upoznali su se 1991. i zajedno imaju troje djece. Džobs je 2012. umro od raka gušterače.





Lusinda Sotvort i Leri Pejdž. Agencije

Lusinda Sotvort (Lucinda Southworth, 40) supruga je suosnivača Googlea, Lerija Pejdža (Larry Page, 47). Doktorirala je na Stenfordu. Jedno je vrijeme radila sa suprugom u Googleu, ali sada kod kuće brine za njihovo dvoje djece. Iako rado izlazi, a na vjenčanj nje i Lerija bilo je  600 zvanica na privatnom otoku, o njoj se zapravo puno ne zna. No, također dosta novca ulažu u humanitarni rad.





Talula Rajli i Elon Musk. Agencije

Talula Rajli (Talulah Riley, 34), britanska je glumica i „malo da“, „malo ne“ žena Elona Muska (48). Njih dvoje su se naime vjenčali i razveli već dva puta. Upoznali su se 2008. u Londonu i vjenčali u Škotskoj dvije godine kasnije. Nakon dvije godine braka razveli su se, no ponovno su se vjenčali 2013. Godinu i po kasnije, Musk je ponovno zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. razvod je okončan. No, ko zna...





Ane Vojicicki i Sergej Brin. Agencije

Ane Vojicicki (Anne Wojicicki, 46) supruga je još jednog suosnivača Googlea, Sergeja Brina (Sergey Brin, 46). Završila je biologiju i genetiku na Stenfordu. Ima svoju firmu, a jedna od sestara je predsjednica uprave YouTubea. Brak sa Sergejom završio je 2015. kada je otkrila da je već dvije godine vara s jednom od zaposlenica u kompaniji.




Berni Eklston i Fabiana Flosi. Agencije


Fabiana Flosi (44) udana je za Bernija Eklstona (Ecclestone, 89). Vjenčali su se 2012. godine i o njoj se zapravo ne zna mnogo. Za sada djeluje da su u sretnom braku.


Džef i Mekenzi Bezos. Agencije


Mekenzi (Mackenzie) Bezos (50) aktivistica i književnica udata za Džefa (Jeff) Bezosa (56), osnivača Amazona, „teškog“ 40 milijardi dolara. Zalaže se za prava istospolnih parova, a napisala je i dvije knjige. Vjenčali su se 1993. i zajedno imaju dvoje djece.



Suzan Liberman Del sa suprugom predsjednikom uprave „Dell“. Agencije

Suzan Liberman Del (Susan Lieberman Dell), supruga predsjednika uprave „Della“, jednog od najvećih proizvođača kompjutera na svijetu. Predsjednica je udruženja koja djeci širom svijeta slabog imovinskog stanja pomaže u obrazovanju. Par je u braku od 1989., a donirali su zajedno više 650 miliona dolara u humanitarne svrhe.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.