NOVI IZGLED

Bivši trener otkrio tajni trik: Kako je smršala Adel

Zdrava prehrana najvažnija u procesu mršavljenja, najvažnije je ne žuriti

Adele smršala 50 kilograma. Instagram

Avaz.ba

19.5.2020

Pjevačica Adele početkom mjeseca šokirala je milione pratilaca na društvenim mrežama jednom fotografijom. Adele je na svoj rođendan pokazala novi izgled i evidentno je da je smršala više od pedeset kilograma. Pjevačica je u procesu mršavljenja bila više od godinu dana, a njen bivši lični trener otkrio je tri tajne pomoću kojih je Adele iz plus size prešla u mršavu kategoriju, prenosi Index. 

Pet Gerasimo (Pete Geracimo), bivši trener slavne pjevačice, otkrio je kako je tekao proces mršavljenja.



Gerasimo kaže da je zdrava prehrana najvažnija u procesu mršavljenja i da se on s klijentima, tako i s Adele, uvijek odlučuje za pravu, zdravu hranu, a ne za napitke i dodatke prehrani. Za Adele kaže da je isprobavala dijetu Sirtfood koja potiče gubitak kila biljnom hranom kao što su kelj i heljda. 

Ove namirnice, poznate kao aktivatori sirtuina, suzbijaju apetit i aktiviraju "mršavi gen". Sirtfood dijeta omogućuje da se jede tamna čokolada i pije crno vino.

Kako je vježbala?

Trener kaže da je najvažnije ubrzati rad srca i izaći iz zone komfora. Također, kaže da treba vježbati tako da vježba bude radost, a ne mučenje. 

- Besmisleno je prisiljavati nekoga - kaže Pet. 

Adele je, kaže, vježbala s njim tri puta sedmično, a kombinirali su vježbe snage, boks i kardio treninge. 


Tajni trik

Adeleinog trenera je dobar san. To je zato što spavanje utječe na dva "hormona gladi" - grelin i leptin. Grelin se oslobađa nakon što mozak signalizira da je želudac prazan, dok se leptin oslobađa iz masnih stanica kako bi suzbio glad - i mozak kaže da je želudac pun. Ali, kad ne dobijete dovoljno sna, tijelo stvara više grelina i manje leptina - ostavljajući vas gladnima i povećava vam se apetit. 

Napokon, Pet kaže da je najvažnije ne žuriti s procesom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.