POSAO I PANDEMIJA

Otkriveno koliko novca gubi estrada: Rada ostaje bez 160.000 eura, Đani bez 240.000

Nastupi u inostranstvu i dalje su pod znakom pitanja jer još nije donijeta uredba koja bi to regulisala - ekao je za "Alo!" estradni menadžer Goran Lečić

Rada Manojlović. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

20.5.2020

Pjevači u susjednoj Srbiji su zbog aktuelne situacije poslednjih mjeseci izgubili na desetine hiljada eura, budući da nemaju nastupe, a sada su o tome govorili i njihovi menadžeri.

Oni otkrivaju koliko su zapravo novca izgubili pojedini pjevači sa estrade.


Dara Bubamara. Agencije

- Nastupi u inostranstvu i dalje su pod znakom pitanja jer još nije donijeta uredba koja bi to regulisala. Kada je riječ o većim okupljanjima, izvesno je da će Austrija biti blokirana sve do 1. avgusta, a sudeći po nekim najavama, Njemačka neće biti otvorena do kraja godine - rekao je za "Alo!" estradni menadžer Goran Lečić.


-Za ljetnju sezonu nam je najvažnije da otvore klubove u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Jasno je da pjevači čiji su nastupi skuplji u prvo vrijeme neće imati posla kao oni koji koštaju manje. Tako će biti sve dok vlasnici klubova ne stanu na noge. Ipak, to ne znači da će najplaćeniji pjevači morati da spuste svoje cijene. Teško je tačno odrediti gubitke jer postoje pejvači koji zarađuju od 10.000 do 20.000 eura za vikend, a postoje i oni koji zarađuju od 1.000 do 2.000. Svakom od njih je lični gubitak najteži, kako Đaniju, koji je jedan od najplaćenijih, tako i "radnim pjevačima" koji pjevaju na proslavama - dodao je on.


Radiša Trajković Đani. Agencije


- Situacija je takva da još možemo samo da nagađamo kako će biti kada počne da se radi. Ono što sigurno mogu da kažem jeste da cijene nastupa pjevača neće zavisiti od menadžera i vlasnika klubova, već isključivo od atmosfere i posjećenosti. Najvažnije je da ne budemo pohlepni i da smanjimo apetite kako bi posao što manje trpio i što prije se vratio u prvobitno stanje. Nezahvalno je pričati o zaradi, novcu i poslu unaprijed - rekao je Lalević za pomenuti list.

Kako se navodi, Radiša Trajković Đani, na primjer, za četiri mjeseca gubi 240.000 eura, Dara Bubamara je na gubitku 128.000 eura, dok će Rada Manojloviću istom vremenskom periodu izubiti 160.000 eura. Reper Vuk Mob za četiri mueseca gubi, kako se navodi, 112.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.