IZ DUŠE

Osman Hadžić: Neprocjenjivi su zajednički sehuri i iftari

Kao djeca smo kroz prozor gledali kada će se upaliti kandilji

Osman Hadžić. Arhiv

Piše: Lejla Karahmet-Pujagić/Avaz.ba

20.5.2020

Pjevač narodne muzike Osman Hadžić radostan je što su ublažene mjere donesene zbog koronavirusa u Njemačkoj, gdje on već duži niz godina živi s porodicom.

Ipak, ono što je kod njega u prvom planu je mjesec ramazan.

- Ovdje je situacija dobra. Evo, upravo se spremam na put u Austriju kod roditelja, braće i sestara. Tako da ćemo za Bajram biti svi zajedno. Počele su raditi radnje, restorani i život se vraća u normalu – rekao je Hadžić za „Avaz“. 

Pridržavao se socijalne distance i nije kuću napuštao dva mjeseca, osim što je išao po osnovne namirnice.

- Imamo kuću i veliku baštu, tako da smo s te strane sretni. Stariji sin i supruga su išli na posao, a ja sam mlađem sinu pomagao oko online nastave, tako da smo se nekako snalazili. Kako je ramazan nastao, ova situacija mi je nekako dobrodošla da budemo svi zajedno. Nisam išao na putovanja i uživao sam sa svojom porodicom. Dolazila mi je i kćerka iz Berlina - otkrio je poznati pjevač i dodao da svi zajedno sehure, poste i iftare. 


Osman Hadžić. Arhiv

Prisjetio se i djetinjstva. 

- Kao djeca smo kroz prozor gledali kada će se upaliti kandilji. Nekada sam kao dijete postio, nekada nisam. Sjećam se zajedničkih iftara s familijom i komšilukom. To su bile posebne noći – govori nam emotivno Hadžić.

Za Bajram je bio planirao da dođe u Bosnu, ali, eto, nada se da će to biti ubrzo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.