ADRENALIN I OSKAROVAC Nova strast bosanskohercegovačkog reditelja

Danis Tanović s motocikla prešao na letjelice

Uživa u letu žirokopterom iznad Sarajeva

L. Sarajlić-Ramović /Avaz.ba

Danis Tanović

Foto: Instagram


Vrijeme pandemije koronavirusa, koja je paralizirala gotovo cijeli svijet,Danis Tanović proveo je velikim dijelom u zraku.

Filmska industrija

Naime, naš oskarovac otkrio je strast za letenjem, a u međuvremenu je dobio i dozvolu te je početkom maja uknjižio, kako je napisao na svom Instagram profilu, prvi samostalni let u žirokopteru iznad Sarajava. Tada je pratiocima poručio da je ta avantura za njega bila neprocjenjiva.

Prije nego što je otkrio ljubav prema letjelicama, Tanović se veoma često na ulicama bh. prijestonice mogao vidjeti na motoru.

Vjerovatno će popuštanje mjera, koje su donesene zbog koronavirusa, ponovo oživjeti i filmsku industriju. Tanović je prošle godine završio snimanje filma „The Postcard Killings”, što je i bio razlog njegovog višemjesečnog odsustva od kuće.

Holivudske zvijezde

Triler prema bestseleru Džejmsa Patersona (James Patterson) s holivudskim zvijezdama poput Džefrija Dina Morgana (Jeffrey Dean) Tanović je snimao u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Oskarovac je film režirao prema noveli Lize Marklund i Džejmsa Patersona, a scenarij potpisuju Marklund i Endru Stern (Andrew)

  • Danis Tanović

    Danis Tanović

    Foto: Avaz


Obuka na Nišićima

Tanović se za letenje obučavao na Nišićima te se na Instagramu hvalio snimcima, kako je pisao svojim „perfektnim slijetanjem“. Ove njegove akcije pratioci su oduševljeno pozdravili.

Više o temi Danis Tanović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na