INSTAGRAM

Marijana Mikulić: Da bi zagrlio majku u BiH moraš imati bh. pasoš, hrvatski se ne pika

Koliko koštaju moje suze danas? Ko to može platiti?, pita se glumica

Marijana Mikulić. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

22.5.2020

Glumica Marijana Mikulić, koja je rođena u Mostaru a živi u Zagrebu, požalila se na svom Instagram profilu zbog situacije koja je nastala oko prelaska granice između Hrvatske i BiH. Naime, Marijana je planirala posjetiti majku za 60. rođendan, ali kako trenutno stvari stoje, to neće biti moguće.

Da bi zagrlio majku u BiH moraš imati bosansku putovnicu, hrvatske se ne pikaju. Moja majka za dva dana, slavi okrugli 60. rođendan. Negdje prije dvije sedmice krenulo je k tome da će se granice otvoriti za dije sedmice (dakle sad nekad), a meni se odmah sve lampice upalile - možda ćemo moći do nje i iznenaditi je za rođendan -  započela je Marijana tekst ispod kolaža zajedničkih fotografija s majkom.  

Pratila je situaciju, međutim, kad je saznala da se izolacija ukida samo za osobe koje imaju pasoš BiH, Marijana je ostala razočarana.


Marijana objavila kolaž slika s majkom. Instagram

- Samo oni koji imaju BiH putovnicu mogu prelaziti nesmetano granicu. Mi koji smo odozdo, a nismo više prijavljeni u BiH i nemamo bh. dokumente, ne možemo ući u BiH!! Zašto?? Pa jesu otvorene granice ili nisu? Zar posjedovanje BiH pasoša štiti od dobivanja korone i prenošenja iste - zapitala se glumica.

Potom je još napisala na Instagramu:

- Znači, one koje imjau bosansku putovnicu mogu zagrliti svoju majku a ja ne mogu? Nemam prvo na to? Ko to ima pravo donijeti takvu odluku? Ima li ijedne pore, ijednog prava u koje nam neće politika uvući ruke?! Koliko koštaju moje suze danas? Ko to može platiti? I zašto? Može li mi neko odgovoriti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.