SJEĆATE LI GA SE

Gdje je nestao Psaj, kojem je pjesma "Gangnam Style" promijenila život

Slava je loše utjecala na njegov život jer se okrenuo alkoholu

Psaj: Muzička zvijezda iz Južne Koreje. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

22.5.2020


Južnokorejski pjevač Park Jae-sang, poznatiji pod imenom Psaj (Psy, 42), srušio je sve rekorde s pjesmom "Gangnam Style", koja je od 2012. godine skupila 3,6 milijardi pregleda. U svega pola godine hit je već bio prešao milijardu klikova te je tako Psaj postao prvi izvođač na svijetu kojem je to uspjelo.


Psaj. Agencije

Mnogi su ga tada prozvali "kraljem YouTubea" i širom svijeta se imitirao njegov ples iz spota. Objavio je i pjesmu "Gentleman" koja je također prešla milijardu pregleda. Ipak, njegova globalna slava je brzo "splasnula". Psaj se i dalje bavi muzikom, ali ne objavljuje toliko često pjesme i ne dosežu milijarde kao prije. Ipak, i dalje ima milione pregleda, samo što nije viralan kao nekada.


Psaj je u Južnoj Koreji počeo s karijerom već 2000.. Agencije

Iako je 2012. postao planetarno popularan, Psaj je u Južnoj Koreji počeo s karijerom već 2000. No, morao je pauzirati na kratko kako bi otišao u vojsku pa se vratio 2009. Psaj je svojevremeno rekao kako je slava loše utjecala na njegov život jer se okrenuo alkoholu. Votka mu je, kaže, bila najbolji prijatelj i kad je bio tužan i kad je bio sretan.

Nije mu ni djetinjstvo bilo bajno. S ocem nikako nije mogao na "zelenu granu", a završio je i u zatvoru zbog posjedovanja marihuane. Nakon što mu je popularnost pala, posvetio se poslu iza kamera. Osnovao je vlastitu firmu "P Nation", koja radi kao diskografska kuća, a danas pomaže brojnim lokalnim zvijezdama da se probiju na svjetsko tržište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.