PORTUGAL Pisanje "The Suna"

Reper koji se hvalio buntovima eura pronađen mrtav nakon što su ga mučili provalnici

Više od dva mjeseca nakon što je prijavljen da je nestao, tijelo 28-godišnjaka pronađeno je u šumovitom predjelu, oko 50 kilometara od njegove kuće.

Avaz.ba
22.05.2020 17:04

Mota Jr

Foto: Agencije

Reper, koji je dijelio fotografije svog raskošnog životnog stila s fanovima na Instagramu, pronađen je mrtav nakon što su ga mučili provalnici, prenosi "The Sun".

David Mota, poznatiji kao Mota Jr, pronađen je mrtav nakon što je prije više od dva mjeseca prijavljen njegov nestanak. Imao je 28 godina. Portugalski muzičar nestao je 15. marta, a vjeruje se da je tad otet izvan svoje porodične kuće u općini Sintra. 

Reperova majka, Filomena Mota, kaže da je primila telefonski poziv usred noći da se spusti do vrata zgrade. Vjeruje se da su ga tada otela dva naoružana muškarca u kapuljačama.

Govoreći za TVI u aprilu, Filomena je rekla da je primila poziv komšija u 2 sata ujutro s pitanjem je li njen sin dobro - i tad je shvatila da on nije u svojoj sobi. Također je rekla da je pronašla sinov šešir i papuče na ulazu u zgradu, kao i mrlje krvi u liftu. 

Filomena je također otkrila da je u noći otmice odgovorila na poziv upućen na sinov telefon, od djevojke koja je tvrdila da će s njim ući u zgradu kad su umjesto toga dva muškarca uperila pištolj u mladića, a nju otjerali.

Reper je bio poznat i po objavljivanju fotografija nakita, luksuznih automobila i novčanica eura na društvenim mrežama. Usprkos hvalisanju svojim "životnim stilom milijardera" na društvenim mrežama i u spotovima, otkriveno je da reper uopće nije bio milijarder. 

  • Mota Jr
    Mota Jr Foto: Agencije

Policija vjeruje da su ga mučili otmičari dok su tražili informacije o tome gdje se nalazi njegovo skriveno bogatstvo i luksuzni predmeti. Navodno su ga ubili otmičari - koji su se vratili sutradan kad je kuća bila prazna i iskoristili njegove ključeve da bi ušli i opljačkali obiteljsku kuću.

Više od dva mjeseca nakon što je prijavljen da je nestao, tijelo 28-godišnjaka pronađeno je u šumovitom predjelu, oko 50 kilometara od njegove kuće. Policija je pokrenula istragu, a slučaj tretira kao moguću otmicu i ubistvo.

Reper je stekao slavu nakon što je nastupio u hitu "Ca Bu Fla Ma Nau", s kolegom hip-hop umjetnikom Pirukom, koji je na YouTubeu pregledan više od 21 miliona puta.

Mota Jr navodno je tvrdio da mu Piruka duguje novac od pjesme, no Piruka to negira.

Komentari

NA VRH