K'O NEKAD U POLA OSAM Za "Avaz" potvrdio i direktor Izudin Bajrović

Narodno pozorište Sarajevo 29. maja otvara svoja vrata

Bit će to kao neka gala večer, kojom bi pozdravili svoju publiku nazad u našoj sali, kazao nam je Bajrović

Larisa Sarajlić-Ramović / Avaz.ba

Pozorišta u našoj državi uskoro otvaraju svoja vrata, nakon što su dva mjeseca bila zatvorena. Narodno pozorište Sarajevo, kako saznajemo, to će učiniti već naredne sedmice, tačnije 29. maja.

To nam je potvrdio i direktor ove kulturne institucije Izudin Bajrović.

 • Bajrović: Vrijeme je da se ponovo pojavimo pred publikom

  Bajrović: Vrijeme je da se ponovo pojavimo pred publikom

  Foto: Arhiv


- Dobili smo dozvolu da radimo opet, poslije dva mjeseca i po mjeseca. Mislimo da je vrijeme da se ponovo pojavimo pred publikom jednim prigodnim programom koji će biti zajednički opere, drame i baleta. Bit će to kao neka gala večer, kojom bi pozdravili svoju publiku nazad u našoj sali - kazao nam je Bajrović ne skivajući sreću i uzbuđenje.

 • Sala Narodnog pozorišta Sarajevo

  Sala Narodnog pozorišta Sarajevo

  Foto: Arhiv


Idućeg petka, 29. maja, u 19:30 sati publika će moći uživati u sadržajnom muzičko-scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta. Ovom programu su dali i prigodan naziv - "K'o nekad u pola osam". Na programu će se naći najljepše arije iz opera i opereta vrhunskih kompozitora poput Mocarta (Mozart), Verdija, Rosinija (Rossini), Horozića, kao i solo numera iz najpoznatijih svjetskih baleta kao pti su "Krco Oraščić", "Dama s kamelijama", "Uspavana ljepotica"... Večer će uljepšati glumci koji će govoriti stihove Maka Dizdara.

Prodaja ulaznice počinje u utorak, 26. maja, na blagajni NPS. 

NPS će poštovati propisane mjere Federalnog štaba civilne zaštite te će broj posjetilaca, koji će moći prisustvovati dešavanjima, biti ograničen. Osim toga, iz NPS podsjećaju svoju vjernu publiku da je nošenje zaštitnih maski obavezno, a na raspolaganju će imati i dezinfekcijska sredstva.

 • Plakat programa "K'o nekad u pola osam"

  Plakat programa "K'o nekad u pola osam"

  Foto: NPS


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na