K'O NEKAD U POLA OSAM

Narodno pozorište Sarajevo 29. maja otvara svoja vrata

Bit će to kao neka gala večer, kojom bi pozdravili svoju publiku nazad u našoj sali, kazao nam je Bajrović

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović / Avaz.ba

23.5.2020

Pozorišta u našoj državi uskoro otvaraju svoja vrata, nakon što su dva mjeseca bila zatvorena. Narodno pozorište Sarajevo, kako saznajemo, to će učiniti već naredne sedmice, tačnije 29. maja.

To nam je potvrdio i direktor ove kulturne institucije Izudin Bajrović.

Bajrović: Vrijeme je da se ponovo pojavimo pred publikom. Arhiv

- Dobili smo dozvolu da radimo opet, poslije dva mjeseca i po mjeseca. Mislimo da je vrijeme da se ponovo pojavimo pred publikom jednim prigodnim programom koji će biti zajednički opere, drame i baleta. Bit će to kao neka gala večer, kojom bi pozdravili svoju publiku nazad u našoj sali - kazao nam je Bajrović ne skivajući sreću i uzbuđenje.


Sala Narodnog pozorišta Sarajevo. Arhiv

Idućeg petka, 29. maja, u 19:30 sati publika će moći uživati u sadržajnom muzičko-scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta. Ovom programu su dali i prigodan naziv - "K'o nekad u pola osam". Na programu će se naći najljepše arije iz opera i opereta vrhunskih kompozitora poput Mocarta (Mozart), Verdija, Rosinija (Rossini), Horozića, kao i solo numera iz najpoznatijih svjetskih baleta kao pti su "Krco Oraščić", "Dama s kamelijama", "Uspavana ljepotica"... Večer će uljepšati glumci koji će govoriti stihove Maka Dizdara.

Prodaja ulaznice počinje u utorak, 26. maja, na blagajni NPS. 

NPS će poštovati propisane mjere Federalnog štaba civilne zaštite te će broj posjetilaca, koji će moći prisustvovati dešavanjima, biti ograničen. Osim toga, iz NPS podsjećaju svoju vjernu publiku da je nošenje zaštitnih maski obavezno, a na raspolaganju će imati i dezinfekcijska sredstva.

Plakat programa "K'o nekad u pola osam". NPS

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.