ODLASCI

Lepa Brena se u suzama oprostila od bivšeg kolege

Počivaj u miru dragi Mijo i nadam se da si na boljem mjestu gdje vladaju ljubav i harmonija - napisala je Brena

Lepa Brena žali za kolegom. Instagram

L. K. P. / Avaz.ba

24.5.2020


Muzičar i zabavljač, jedan od osnivača grupe "Slatki greh", u kojem je karijeru počela Lepa Brena (59), Branislav Mijatović Mija umro je u subotu, nakon duge i teške bolesti. Pjevačica se odmah oglasila na svojoj društvenoj mreži.

- Posljednji pozdrav mom dragom bubnjaru Miji, čovjeku koji je svojom energijom i ljubavlju prema muzici, dao doprinos našem zajedničkom uspjehu, a svojom dobrotom i životnom energijom postigao da smo svi uživali u zajedničkoj saradnji. Počivaj u miru dragi Mijo i nadam se da si na boljem mjestu gdje vladaju ljubav i harmonija - napisala je Brena i objavila zajedničku fotografiju iz dana kada su nastupali.


Lepa Brena i "Slatki greh". Agencije

Pjevačica je gubitak kolege teško podnijela. Na svom Instagramu objavljivala je videa iz vremena kada su "žarili i palili" estradom.

Nakon raspada prvobitnog sastava koji je 80-ih, i u prvoj polovini 90-ih, bio jedan od najpopularnijih na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Mijatović je zajedno sa svojim kumom, gitaristom Zoranom, nastavio raditi s bendom koji je zadržao ime.

- Osim što je bio vrstan muzičar i jedan od najboljih bubnjara u Srbiji, bio je veliki čovek, prijatelj, ljubitelj umjetnosti - kažu njegove kolege.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.