ROKERI

Zele Lipovača u sedmoj deceniji uživa uz trogodišnju kćerku

Što se tiče majke njegove kćerke, o njoj se ništa ne zna, a špekulira se da je dosta mlađa od Zeleta

Zele Lipovača. Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

27.5.2020

Četrdeseti rođendan "Divlje jagode" proslavile su novim albumom „Jukebox“ objavljenim početkom godine, a u slavljeničkom tonu nastavljaju predstavljati singlove i spotove s albuma. „Nemam ništa protiv“ novi je u nizu singlova, a u pitanju je remake singla iz 1979. godine i ujedno šesti spot s albuma „Jukebox“.

Divlje jagode su definitivno fuzija čvrstog roka, najljepših balada, ali i teškometalnog zvuka. Pjesma "Nemam ništa protiv" sigurno će najviše pogurati one koji su ljubitelji" hard & heavy" nota -  rekao je Zele Lipovača (64), osnivač i autor pjesama "Divljih jagoda", koji je radio muziku i za ovu pjesmu na tekst Marine Tucaković.

 Novi mix rađen je u "Sonic Train Studios" u Švedskoj, pjesma je snimana u studiju "Šišmiš" Zorana Švigira Švigija, dok je pjesma masterirana u "Tiho Super Sonic Studiju" u Kanadi. 


Zele Lipovača. Arhiva

Album „Jukebox“ započeo je novu eru "Divljih jagoda" u kojoj front line benda čine čak tri pjevača: Livio Berak, Toni Janković i Damjan Mileković koji je upravo na "Jukeboxu" imao svoj pjevački debi. Na albumu se nalazi nekoliko potpuno novih pjesama, ali i njihovi stari hitovi u novim aranžmanima.

Uz drugu muzičku mladost Lipovača uživa i u porodičnoj sreći. O porodici i privatnom životu gitariste iz Bihaća koji živi u Zagrebu ne zna se gotovo ništa. Samozatajni Lipovača koncem 2017. u 62. godini je prvi put postao otac djevojčice Ide. Tada je kazao da se ida pojavila "tačno kada je to trebalo biti". 

Što se tiče majke njegove kćerke, o njoj se ništa ne zna, a špekulira se da je dosta mlađa od Zeleta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.