SLAVLJENICI

Lajla Torlak: Najveći izazov je ostati čovjek

Tek ovih dana postajem svjesna godina

Lajla Torlak. V. Lisac

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

29.5.2020

Pink BH 31. maja slavi 17. rođendan. Još malo pa punoljetsvo. Direktorica Pink Media BH Lajla Torlak kaže da tek ovih dana, kada se bliži 31. maj, postaje svjesna godina Pinka BH.

- Kao i kod svakog djeteta, najteži, a i najslađi su prvi koraci, mada su i godine odrastanja koje su uslijedile nosile svoje uspone i padove. U konačnici, vrlo smo zadovoljni onim što smo napravili, a što potvrđuju i gledaoci, koji su nam vjerni punih 17 godina. S ponosom mogu reći da je Pink BH stasao u ozbiljnu i respektabilnu TV kuću zahvaljujući programu koji je od samog početka imao viziju i bio potpuno drugačiji od ostalih programa na medijskom nebu BiH.



Naša pozicija

Lajla Torlak. V. Lisac

Šta je u svim tim godinama za Vas bio najveći izazov? 

- U vrlo specifičnom medijskom okruženju kakvo je bosanskohercegovačko bio je veliki izazov opstati kao lider. Osim toga, za mene lično je bio izazov voditi kompaniju koja je svojevremeno zapošljavala više od 150 ljudi, odgovoriti na sve izazove koji medijski posao nosi sa sobom, a pri tome ostati čovjek.

Kao veoma mlada osoba stali ste na čelo TV kuće. Da možete danas birati, biste li ponovo uradili isto? 


- S ponosom mogu reći da sam jedna od rijetkih koja radi posao koji voli, da sam imala priliku učiti od najboljih i biti dio najveće medijske grupacije na Balkanu, Pink Media Groupa. To je ogromna čast, pogotovo za jednu mladu ženu na ovim prostorima. Kada bih mogla birati, naravno da bih opet izabrala isti put!



Pozdrav za novajlije

Gdje je danas mjesto Pinka BH na zaista „gusto naseljenoj“ TV sceni u regionu?

- S obzirom na nove tehnologije, digitalizaciju i zaista prenapućenu TV scenu, kako i sami kažete, Pink BH i dalje ima lidersku poziciju.  

Ima li podmetanja nogu na TV tržištu? 

- Oduvijek sam bila zagovornik teze da je zdrava konkurencija uvijek dobrodošla i vrlo često sam to isticala u javnosti, kao što sam i pozdravljala “novajlije” koji su se na ovom tržištu pojavili mnogo poslije Pinka BH. 

Ima li nešto što biste voljeli promijeniti u svom životu?

- Vjerjem da je ovo pitanje koje često svi sami sebi postavljamo više puta. Sve u životu se dešava s nekim razlogom. Ne treba se vraćati u prošlost, nego učiti iz svojih grešaka i raditi na sebi. Sve dok smo dobri sebi i zadovoljni sobom, bit ćemo dobri i drugima. 

Privatno sam vesela

Kakva je Lajla Torlak privatno? 

- Teško je sebe samog opisati, radije to prepuštam drugima. Zasigurno mogu reći da sam odgovorna, predana poslu, prijateljima i porodici, optimistična i vesela.

Ukazano povjerenje

Na postavljene zadatke i ukazano  povjerenje direktora Željka Mitrovića  odgovarala sam  svjesno predano i vrlo srčano, što, uostalom, potvrđuju i rezultati svih ovih godina - kaže Lajla Torlak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.