SKANDAL

"Forbes" skinuo s liste milijardera Kajli Džener

Iz "Forbesa" tvrde da je porodica neobično puno napravila da prezentira svoju najmlađu članicu kao bogatiju nego što je

Kajli Džener. Agencije

Avaz.ba

30.5.2020

Poslovni magazin "Forbes" maknuo je Kajli Džener ( Kylie Jenner) sa svoje liste milijardera i optužio njenu porodicu da umjetno povećava vrijednost njenog kozmetičkog brenda.

Iz "Forbesa" tvrde da je porodica neobično puno napravila da prezentira svoju najmlađu članicu kao bogatiju nego što je.  

Džener se oglasila na Twitteru, gdje kaže kako je riječ o "netačnim izjavama i neprovjerenim pretpostavkama". "Nikad nisam tražila neku titulu ili pokušala lagati na putu do nje.  Mogu nabrojati listu od 100 trenutno važnijih stvari nego fiksacija na to koliko novca imam - napisal je. 


Kajli Džener. Agencije

Taj potez poništava status koji je "Forbes" dodijelio Džener 2019. godine, kad ju je proglasio samoostvarenom milijarderkom, prenosi BBC. Izraz "samoostvarena" izazvao je kontroverze, a kritičari su ga ismijali navodeći kako ona dolazi iz porodice rialiti zvijezda Kardašijan (Kardashian).

"Forbes" je status milijarderke pripisao Džener zbog uspjeha njenog kozmetičkog brenda, koji je osnovala 2015. godine, a koji čine "Kylie Cosmetics" i "Kylie Skin". Džener je lani oglasila da prodaje 51% udjela u kompaniji beauty gigantu "Cotyju" za 600 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.