STAVOVI

Jacques Houdek: Ilmu Karahmet u Hrvatskoj ignoriraju zbog imena i prezimena

Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još - Maya Sar, Dalal, Marija Šestić ...

Ima Karahmet i Jacques Houdek. Arhiva

Avaz.ba

8.6.2020

Jacques Houdek danas je posvetio opširan status na svojoj Facebook stranici našoj pjevačici Ilmi Karahmet, koju je javnost upoznala u "X Factoru". Houdek tvrdi da klanovi u hrvatskoj muzici ignoriraju pjevačicu samo zato jer se zove Ilma Karahmet.

- Ilma Karahmert. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u “hrvatskom” eteru, ne čitamo o njoj u “našim” medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na ignore. I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla “kod nas” i legitimno pobijedila na “našem” talent showu RTL Zvijezde... Nakon toga odmah lansirala pjesmu "Podižem glas" koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju - no politike u glazbenom svijetu rekle su - ne -  oiše  Houdek. 

Dodaje kako je o klanovima  već dosta pisao



Ilma Karahmet. Arhiva

 - Nema tu mjesta ni za "naše", ni za "tuđe" talente, već samo za njihove "cice mace". Osobno, za mene nema naših i tuđih - za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još - Maya Sar (jučer sam podijelio njenu novu pjesmu - gotovo da uopće nema reakcija), pa npr. prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce... and the list goes on... and on... I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH... problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se? - piše Jacques.

-Poanta svega što vam pokušavam reći je - slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega - Osjetiti. Volim vas", zaključio je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.