NOVI MUZIČKI FESTIVAL Tvrđava Kastel od 25. do 30. avgusta

Svjetske zvijezde stižu na “Banja Luka Fest”

Za ovu prilliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom

L. K. P. / Avaz.ba
11.06.2020 17:15

Fado diva Mariza

Foto: Agencije

Prvi Internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest”, u organizaciji agencije “Stars&more” održat će se na tvrđavi Kastel, od 25. do 30. avgusta. Svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća i posjetilaca i još mnogo toga desit će se u šest festivalskih dana.

Svečano otvaranje Festivala, o kome će uskoro biti više riječi, organizatori najavljuju kao do sada neviđen muzički spektakl.

Među svjetski poznatim imenima, koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena Portugalka ove godine slavi 20 godina muzičke karijere i u okviru svoje slavljeničke turneje će posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

-Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih šest festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta.

  • Amira Medunjanin
    Amira Medunjanin Foto: Agencije

-Uprkos trenutnoj situaciji i mnogobrojnim izazovima, uspjeli smo da dovedemo velike izvođače kao što su Mariza, Luka Šulić 2Cellos, Amira Medunjanin, Zvonko Bogdan i "Bijelo dugme". Ovo je tek početak. Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banja Luka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu - rekla je Biljana Čigoja, direktor “Banja Luka Fest-a”.

  • "Bijelo gudme"
    "Bijelo gudme" Foto: Agencije

Takođe, atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala bit će posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

Komentari

NA VRH