MLADA I PERSPEKTIVNA

Ona je žena s najljepšim licem na svijetu , a ovako je izgledala prije estetskih zahvata

Kćerka nekadašnjeg modela i reality osobe Jolande Hadid te trgovca nekretninama Mohameda Hadida

Bela Hadid: Žena s najljepšim licem na svijetu. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

13.6.2020


Bela (Bella) Hadid modelingom se počela baviti prije sedam godina, a u tom je razdoblju ostvarila brojne uspjehe na profesionalnom planu. Proglašena je modelom godine 2016., a onda odnijela laskavu titulu osobe s najljepšim licem na svijetu. Međutim izgled ove mlade i perspektivne Amerikanke od njenih se početaka pa do danas značajno promijenio. Koliko je toga doradila na sebi raznim zahvatima, procijenite sami.


Bela Hadid: Brojni dizajneri priželjkuju upravo nju. Agencije

Kćerka nekadašnjeg modela i reality osobe Jolande (Yolanda) Hadid te trgovca nekretninama Mohameda Hadida, 23-godišnja Bela mnogim je mladim djevojkama uzor u izgledu, ponašanju i poslu. Ova perspektivna manekenka u modni je svijet zakoračila kao tinejdžerka sa starijom sestrom Điđi (Gigi), a kasnije im se u istom poslu pridružio najmlađi brat Anvar (Anwar).

Iako joj modeling nije bio na listi prioriteta, već se godinama profesionalno bavila jahanjem, a potom upisala studij fotografije, Bela upravo je u modnom biznisu procvala i postala svjetski poznato lice. Gotovo da nema modnog brenda i kampanje u proteklih pet godina u kojima se ova mlada ljepotica nije pojavila.


Bela sa majkom i njenim suprugom. Agencije

Brojni dizajneri priželjkuju upravo nju u prezentaciji svojih krpica na modnim pistama, a možda je baš zbog toga 2016. odnijela titulu modela godine.

Međutim ono što javnost nema tako često priliku vidjeti stare su fotografije Bele, a koje dokazuju ono što ljepotica godinama odbacuje - brojne tretmane, hirurške zahvate i promjene svog izgleda, a posebno lica.


Hadid nekad i sad. Twitter

Vrlo često eksperimentira promjenama frizure i stilovima odijevanja. Fotografije iz jeseni 2011. godine, kada je 14-godišnja Bela pozirala na crvenom tepihu uz svoju slavnu majku i njenog tadašnjeg supruga Dejvida (David) Fostera, pokazuju koliko je tada izgledala drugačije.


Potpuno drugačije crte i oblik lica, mnogo izraženiji i veći nos te izdužena vilica prvo su što upada u oko. Na koncu je slavna Amerikanka doradila i izgled svojih usana te ih je, poput brojnih drugih ljepotica, popunila hijaluronskim filerima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.